DKP/BÖG’den 19 Aralık mesajı: Faşizm yenilecek!

Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), 19 Aralık 2000 tarihinde gerçekleşen cezaevi katliamına ilişkin yaptığı açıklamada, “katillerden hesap soracaklarını” belirtti.

18 yıl önce 19-22 Aralık tarihleri arasında “Hayata dönüş” adı altında devlet tarafından gerçekleştirilen katliamda 32 tutsak hayatını kaybetmiş, onlarcası yaralanmıştı.

Katliamın 18’inci yıldönümünde yazılı bir mesaj yayınlayan DKP/BÖG, “Bu katliam esasen Türkiye hapishanelerinde devrimci tutsakları teslim alma hareketiydi. Bugün geride kalan 18 yılın ardından katilleri unutmadık” dedi.

19 Aralık katliamını DSP-MHP ve ANAP hükümetinin gerçekleştirdiğini hatırlatan DKP/BÖG, “Bugünkü AKP-MHP ittifakı katliamcı zihniyetin devamıdır” diye ekledi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da gerçekleştirilen katliamlar ve işlenen savaş suçları 19 Aralık katliamını aratmamaktadır. Bu yönüyle AKP-MHP faşist ittifakı katliamın devamcısıdır.”

Faşist baskıların cezaevlerinde devam ettiğini kaydeden DKP/BÖG, HDP’li vekil Leyla Güven’in açlık grevine de dikkat çekti.

Bu eylemin adım adım büyüdüğünü ifade eden DKP/BÖG, “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlayan açlık grevi karşısında faşist iktidar büyük bir korkuya kapılmıştır. Faşist iktidar siyasi parti binalarını basarak insanları gözaltına almakta ve açlık grevi direnişinin yayılmasını engellemeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Emekçilere, kadın ve gençlere yapılan saldırılar, Rojava’ya yönelik işgal tehditleri ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılara da dikkat çekilen açıklamada, “Bu koşullar altında faşizm Rojava devrimini ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini boğmaya çalışmaktadır” denildi.

“Bugün faşist rejim yeni Gezi direnişleri konusunda büyük bir korku taşımaktadır” diyen DKP/BÖG, şunları belirtti:

“Toplumsal muhalefetin her kesimini baskı altında tutmaya, yasaklamaya çalışmaktadır. Faşizm için kendinden olmayan herkes düşmandır.

Faşizmin topyekün saldırıları karşısında topyekün direnişi yükseltmek tarihsel görevdir. Türkiye işçi sınıfı ve emekçileri açısından faşizmin karşında olmak, faşizmin katliamları karşısında birleşik devrimci savaşı yükseltmek tarihsel görevimizdir.

Birleşik devrim mücadelesi Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerin Kürt halkıyla birlikte yürüteceği savaştır. Bugün bütün halkımıza düşen görev anti-faşist mücadeleyi Türkiye metropollerinde yükseltmektir.

Faşizm karşısında bütün halkımızın yapabileceği bir şey vardır: Herkes faşizmin karşısında topyekün direnişi örgütlemelidir. Faşizmin yenildiği gün 19 Aralık katliamının sorumlularından da hesap sorulduğu gün olacaktır.”