Dün serbest bırakılan 12 avukat yeniden gözaltına alındı

Dün İstanbul 37’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ardından serbest bırakılan ÇHD ve HHB’li avukatlardan 12’si yeniden gözaltına alındı.

Dün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan ve aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu üyelerinin de bulunduğu 12 avukat gözaltına alındı.

Gözaltına alınan avukatların, Selçuk Kozağaçlı, Behiç Aşçı, Özgür Yılmaz, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Ahmet Mandacı, Engin Gökoğlu, Aytaç Ünsal, Aycan Çiçek, Naciye Demir, Şükriye Erdem olduğu öğrenildi.

ÇHD ve HHB üyesi avukatlar dün 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti.

Tutuklu bulunduğu dosya kapsamında tahliye olan ve savcının itirazı sonucu hakkında yakalama kararı çıkarılan avukat Selçuk Kozağaçlı ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek, Nöbetçi İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıktı. Kozağaçlı, kürsüye çıkarak ifade vermek istediği sırada, mahkeme heyeti duruşma salonundan ayrıldı.

Mahkeme heyeti, duruşma salonunun boşaltılmasına karar vererek polisi çağırdı. Duruşma salonuna gelen polisler, salondaki avukatları zorla dışarı çıkarmaya çalıştı. Avukatlar, darp edilerek dışarı çıkarıldı.

Avukatlar ile polisler arasındaki gerginlik devam ederken, Kozağaçlı gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü.