Efrin’de Direniş 51’inci günde: CANLI BLOG

Efrin’e yönelik işgal saldırıları 51’inci gününe girdi. İşgalci Türk ordusu ve çeteleri yüzbinlerce sivilin yaşadığı kent merkezine yaklaştı. Efrin’den sivil katliamları önlemek için dünyaya çağrılar var. Birçok ülkede kitlesel eylemler yapılıyor.

21:13

Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekmek amacıyla PYD Paris Temsilcisi Xalid İsa, Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü.

 

20:49

Efrîn üzerindeki tehdidin büyük olduğunu belirten Heyva Sor A Kurd Eşbaşkanı Dr. Nûrî Şêx Qenber, Türk devletinin halkı katliam tehdidiyle Efrîn'den çıkartmaya çalıştığını kaydetti.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/heyva-sor-esbaskani-efrin-uezerindeki-tehdit-cok-bueyuek-104708

19:43

Avrupa’daki Kürdistanlı parti, kurum ve meslek örgütleri Efrîn ile dayanışma amacıyla düzenledikleri toplantıda, Efrîn'de yaşanan katliama karşı uluslararası güçlere harekete geçin çağrısında bulundu.

https://anfturkce.net/avrupa/avrupa-daki-kuerdistanli-kurumlardan-efrin-icin-bir-dizi-karar-104709

19:09

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Efrin merkeze bağlı Maratê köyünü ve Şerawa’ya bağlı Leylûn Dağı’nı bombaladı.

19:09

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Efrin kent merkezi ile Cindirêsê arasındaki bölgeyi bombaladı. Savaş uçaklarının hala alanda dolaştığı bildirilirken, bombardıman sonucu bölgede büyük hasar meydana geldiği belirtildi.

18:10

Türk savaş uçakları Efrîn merkeze yönelik hava saldırısı yaptı.

16:00

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı Beyaz Saray internet sayfasında imza kampanyası başlatıldı.

https://anfturkce.net/guncel/beyaz-saray-internet-sayfasinda-efrin-icin-imza-kampanyasi-104690

15:52

Efrin’de son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, yaşanan çatışmalarda 95 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü belirtti.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/qsd-son-24-saatte-95-asker-ve-cete-oelduerueldue-104689

15:43

Efrîn’in Raco, Cindirêsê ve Şerawa ilçelerinde işgalci Türk ordusu ile YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

13:03

Efrîn Özerk Yönetimi’nden Güvenlik Konseyi’ne çağrı

Efrin Özerk Yönetimi, Efrin’de Türk devletinin işlediği sivil katliamların durdurulması için BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu.

 

12:02

Kobanê’de Qamişlo ve Ranya’ya binler Efrîn için yürüyor

Cızîr kantonunda binlerce kişi Efrîn’e doğru hareket ederken, Kobanê ile Güney Kürdistan’ın Ranya ve Halepçe kentlerinde de halk sokaklara çıktı.

 

10:59

Efrîn’de 48 saat içinde 450 işgalci öldürüldü

Efrîn’de son iki gün içerisindeki şiddetli çatışmalarda 450 işgalcinin öldürüldüğü bidlirildi.

 

10:52

Şerawa’nın Basile köyüne top atışları yapılıyor

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn'in Şerawa ilçesine bağlı Basile köyüne top atışları yapıyor.

10:30

KCK işgalin önünde barikat kurmaya çağırdı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürtleri, dünya halklarını ve BM daimi üyelerinin etkin devreye girerek işgal önünde barikat kurmaya çağırdı. KCK, “Halkımız için ayağa kalkma günü bugündür” dedi.

 

10:02

Efrîn’de canlı kalkan eylemi başlıyor

Efrîn’de Türk işgal saldırılarına rağmen halk topraklarını terk etmezken, kentte canlı kalkan eyleminin başlayacağı öğrenildi.

 

08:01

Efrin kent merkezine yönelik hava saldırıları devam ediyor. Saldırıların sonuçlarına ilişkin net bilgi edinilemiyor. 

08:00

 

06:46

İşgalci Türk devleti savaş uçaklarıyla Efrin kent merkezini bombalıyor.

06:08

 

04:23

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla alanlardaydı.

03:40

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Efrîn çevresini bombalıyor.

01:39

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki Kürdistanlılalara seferberlik çağrısı yaptı.

 

00:11

Avrupa'nın 51 merkezinde, binlerce kişinin katılımıyla Efrin eylemleri devam ediyor. Eylemlerin sabahtan itibaren (11 Mart Pazar günü) daha kapsamlı ve kitlesel yapılması bekleniyor. 

00:09

 

00:08

 

00:08

Efrin'de 5 cephede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

00:08

 

00:07

 

00:06

 

00:05

İşgalci Türk ordusu, gece saatlerinde onbinlerce sivilin yaşadığı Efrin'in kenar mahallelerini savaş uçaklarıyla bombaladı. Birçok noktada ise YPG/YPJ savaşçıları ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

00:04

 

00:03

İşgalci Türk ordusunun Efrin kent merkezine yaklaşmasıyla birlikte sivil katliam riski arttı. Yapılan çağrılar üzerine Avrupa'nın 51 Merkezinde Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıktı. Birçok merkezde eylemler devam ediyor. Yurtdışındaki eylemlerin yarın daha kitlesel bir şekilde sürmesi bekleniyor.