Efrin’de son 24 saatin bilançosu açıklandı

QSD Basın Merkezi, Efrin’deki son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; yaşanan çatışmalarda en az 59 Türk askeri ve çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı.

Türk devletinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin tüm Suriye’de ilan ettiği ateşkese rağmen Efrîn’e barbarca saldırdığını belirten QSD, kendilerinin de bu saldırılar karşısında özsavunmayla halkını korumak zorunda kaldığını belirtti.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği özsavunmanın sonuçları şöyledir;

1-Mabeta/ Mabetlî: İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları günlerdir Badîna köyünde ilerlemek istemektedir. Güçlerimiz işgalci ordunun bu girişimlerine karşı direniş içerisindedir. Dün öğlen saatlerinde köy etrafında şiddetli çatışmalar yaşandı ve akşam saatlerine kadar devam etti. Yaşanan çatışmalarda işgalci ordu ve çetelerin en az 30 ölüsü güçlerimiz tarafından tespit edilmiştir. Çatışmalarda onlarca asker ve çete de yaralanmıştır.

Mirkan köyünde ise sivillere yönelik bombardıman gerçekleştirildi. Bombardımanda sivil ölüm ve yaralanmalar yaşandı.

2- Raco: Güçlerimiz Gewende köyü yakınlarında Türk ordusu ve çetelerin hareket halindeki araçlarını hedef aldı. Yapılan eylemde bir askeri araç imha ederken, içerisinde bulunan 7 çete de öldürüldü. Bu eylemle eşzamanlı olarak Mûsaka köyü işgalci ordu tarafından bombalandı.

Raco ilçesi yakınlarında işgalci Türk ordusu askerleri ve çeteleri ile güçlerimiz arasında sabah saatlerinde başlayan şiddetli çatışmalar halen devam etmektedir.

3-Cindirês: İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları dün akşam saat 21:00’dan gecenin ilerleyen saatlerine kadar Remadiyê ve Hemîlka köylerini bombaladı.

Türk devleti bölgedeki sivilleri hedef alarak katletmeye devam ediyor. Türk devletin ait tanklar dün çatışmaların yaşandığı Heciler köyündeki sivilleri bölgeden çıkaran aracı tanklarla hedef aldı. Hedef alınan araçtaki 8 sivil hayatını kaybederken, 12 sivil de yaralandı. Türk devleti sivil cenazelerini ve yaralıları Reyhanlı ilçesine kaçırdı.

Güçlerimiz Baflorê köyünü talan etmek isteyen çete grubu Sultan Mihemed El-Fatih’e üye çetelerin hareketliliğini takip etti. Güçlerimiz bu çetelere ait 4 aracı hedef alarak içerisinde bulunan çeteleri öldürdü.

Celemê köyü yakınlarında ilerlemek isteyen Türk ordusuna ait askeri bir araç güçlerimiz tarafından hedef alınarak, imha edildi.

4- Şera: Şera cephesi dün akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar aralıksız bombalandı. Sînka/ Sinkerlî, Berava, Kefer Cenê ve Şera merkezi yoğun bir şekilde bombalandı. Yine Kefer Cenê, Sînka/ Sinkerlî, Çema, Xeraba Şera ve Baflonê köylerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirildi.

Baflonê ve Çemayê köylerindeki şiddetli çatışmalar devam etmektedir. Güçlerimiz bu köylerde sabah saatlerinde 2 BMB tipi aracı imha ederken, en az 16 çeteyi de öldürdü.

Baflonê’de bulunan güçlerimiz sabah saat 10:00’da askeri bir aracı imha ederek, içerisindekileri öldürdü. Yine öğle saatlerinde doçka yüklü bir araç imha edildi. Köydeki yoğun çatışmalar halen devam etmektedir.

Sabah saatlerinden itibaren Suriye ordusuna bağlı Halk Güçleri’nin noktaları savaş uçakları ile bombalandı.

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları öğlen saatlerinde Mişelê köyünü bombalamaya başladı. Halen devam eden bombardımanda en az 5 sivilin şehit olduğu ve yaralı sivillerin bulunduğu öğrenildi.