Efrin Direnişi 34’üncü gününde: CANLI BLOG

Tarihi Efrin Direnişi 34’üncü günde, bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. Raco, Cindirese ve Şera cephelerindeki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Son durumu ve Efrin’e ilişkin gelişmeleri anlık olarak aktarıyoruz.

20:56

Türk ordusunun Efrîn’deki direnişe sahip çıkmak için bölgeye gelen halka yönelik Cebel Ehlam bölgesinde düzenlediği saldırıda 3 sivil şehit düştü.

20:15

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Efrin’in Basute ve göçmenlerin yaşadığı Cebel Elaam köyleriyle Şera ilçesine bağlı Meryemine köylerini vurdu. Meryemine, Basute ve Cebel Elaam köylerine hava saldırısı, Cızir ve Fırat bölgelerinden Efrin’e giden halka yönelik gerçekleştirilen top saldırılarıyla eş zamanlı olarak yapıldı.

18:55

İşgalci Türk ordusu Efrîn’in Eşrefiye mahallesi top saldırısı yapıyor.

18:48

İşgalci Türk ordusu Cizre, Kobanê, Reqa ve Minbic'ten giden kitleye saldırdı.

17:35

Karasu: Eğer rejim Efrîn sınırına askerlerini göndermek zorunda kalmışsa bunu sağlatan kesinlikle 34 gündür süren kahramanca direniştir, halk direnişidir. Orada Efrîn halkının gençleri direnmiştir, enternasyonalist gençler direnmiştir.

17:34

Efrin’e yönelik Türk devletinin 20 Ocak’tan itibaren başlattığı işgal saldırılarının bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, 177 savaşçının şehit düştüğünü, 1219 asker ve teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/qsd-20-ocak-tan-bu-yana-1219-asker-oelduerueldue-103703

 

16:57

YPG Halep Komutanı Fırat Xelil’in rejim güçlerinin Halep’in doğu mahallelerine geçmesine ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Biz YP ve YPJ Halep güçleri olarak Efrîn’e yönelik saldırıların ilk gününden bu yana sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik. İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Çağın Direnişi’ndeki yerimizi aldık. Tüm dünya güçlerinin devam eden barbarca saldırılara sessizliği nedeniyle Halep’te bulunan tüm YPG ve YPJ güçleri Efrîn’e giderek, savunmada yer aldı. Bu nedenle de Halep’in doğusunda bulunan mahalleler rejim güçlerinin denetimine geçti.”

 

16:27

Bililka’da işgalciler darbe

YPG ve YPJ savaşçılarının dün Raco’nun Bililka tepesinde işgalci Türk ordusu ve çetelerinin mevziisine gerçekleştirdiği eylemde çok sayıda asker ve çete öldürüldü.

 

16:00

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin bugün Cindirês merkezine yönelik düzenlediği saldırılarda 1 sivil yaşamını yitirirken, 1’i ağır 3 sivil de yaralandı.

14:48

YPJ ‘şehit’ ilan edilen iki üyesini özel bir operasyonla kurtardı

YPJ Efrîn Komutanlığı, bir süre önce şehit ilan edilen YPJ Basın Merkezi üyesi Avrin Mahsum ile YPG savaşçısı Şoreş Amude’yi özel bir operasyonla kurtardıklarını açıkladı.

 

13:50

YPG-YPJ savaşçıları Şera ilçesinin Dersiwan köyünde işgalci Türk ordusu ve DAIŞ-El Nusra devşirme çetelerine yönelik eylem gerçekleştirdi.

Eylem sonucu çok sayıda Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğü bildirildi.

Diğer yandan, Türk ordusuna ait savaş uçakları Mabeta ilçesinin Sariya, Qetme ve Şeytana köylerini bombaladı.

Her üç köyün çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

13:48

 İşgalci Türk ordusunun Cindires bölgesine top atışlarında bir sivil yaşamını yitirdi, 2 sivil de yaralandı. Bölgeye yönelik top atışlarının devam ettiği bildirildi.

13:42

YPG/YPJ savaşçıları Efrin’in Raco ilçesine bağlı Elî Biskê ve Edema köyleri arasında işgalci Türk güçleri ve çetelerine eylem düzenlemişlerdi.

YPG Basın Merkezi, eylemin görüntülerini yayınladı.

 

12:42

YPG/YPJ savaşçıları Efrin’in Raco ilçesine bağlı Elî Biskê ve Edema köyleri arasında işgalci Türk güçleri ve çetelerine eylem düzenledi.

Eylemin sonuçlarına ilişkin net bilgi edinilemedi, ancak görüntülerinin yayımlanacağı öğrenildi.

Öte yandan Cema ve Meydanke çevresinin de bombalandığı, bölgede keşif uçaklarının dolaştığı bildirildi.

Efrin’in Cindirese ilçe merkezine yönelik top atışları ise sürüyor.

 

11:43

İşte Türk devletinin 34 günde katlettiği siviller

Efrîn için de "kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılsın" talimatı veren Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işgal harekatında geride kalan 34 günde 27'si çocuk, 21'i kadın 176 sivil katledildi; 60'ı çocuk, 71'i kadın 484 sivil ise yaralandı.

 

10:27

Efrin’deki savaşta Türk ordusuna DAİŞ ve EL Nusra komuta ediyor

ÖSO denilen çete grupları yüzlerce kayıp verince ve bir o kadarı da yaralanınca tasfiye olan ÖSO’cuların yerine İdlib’den El Nusra ve Türkiye’de, Cerablus’da tutuklanan DAİŞ’liler ÖSO elbisesi giydirilerek Efrin’dei cepheye sürüldü.

 

10:02

İşgalci Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırıları 34’üncü gününde devam ediyor. Sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılar da giderek artıyor.

Alınan bilgilere göre, Türk savaş uçakları bugün Efrin’in Mabeta ilçesine bağlı Şeytana ve Kurka köylerini bombaladı.

Bölgedeki hava hareketliliği sürüyor. Saldırının sonuçlarına ilişkin net bilgi edinilemedi.

Mabeta; Türk devletinin zulmünden kaçan Kuzey Kürdistanlı Alevilerin yoğunlukta yaşadığı bir bölge.

 

8:59

 

08:58

YPG’liler cephedeki eylemleri ve askerlerin psikolojisini anlattı

Türk ordusu ve beraberindeki DAİŞ ve El Nusra çetelerinin Efrin’i işgal girişiminin sıcak savaş alanından görünümü üzerine Reco ilçesinin Bilika köyü çevresindeki tepelerinde bulunan bir YPG’li savaşçı ile konuşuyoruz.

 

08:58

 

08:58

 

08:58