Efrin Direnişi 42’nci günde-CANLI BLOG

Efrin’e yönelik işgal saldırıları birçok cephede devam ediyor. YPG/YPJ savaşçılarının dün meşru savunma temelinde verdiği karşılık sonucu onlarca asker ve çete öldürüldü. İşgalci ordu sivil yerleşim alanlarını da hedef alıyor.  

23:03

İşgalci Türk ordusu Şera’nın Sînka, Barava, Çema, Kefercene köylerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

21:27

Cindirês’te sivil aracı vuran işgalci ordu, saldırıda şehit düşen 8 sivil ve 12 sivil yaralıyı Hatay’ın Reyhanlı ilçesine götürdü.

 

21:21

Türk ordusuna ait kobra tipi helikopterler Cindirês’in Ramadiyê ve Hemîlekê köylerine saldırıyor.

20:23

YPG /YPJ savaşçılarının Raco’da Türk ordusuna ait askeri aracı imha ediliş anlarının görüntüleri yayınlandı.

 

17:19

QSD: Raco’da bir kobra düşürüldü, onlarca asker öldürüldü

 

Demokratik Suriye Güçleri QSD Basın Merkezi, son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamada, dün Raco’da yaşanan çatışmaların ayrıntıları da yer aldı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ile yaşanan çatışmaların bir günlük bilançosunu açıkladı.

6 Cephede devam eden saldırı ve çatışmaların ayrıntılarını açıklayan QSD, dün Raco’da bir kobra helikopterin düşürüldüğü ve onlarca askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk devleti Birleşmiş Milletlerin ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik saldırıları sürdürerek, ateşkes kararını çiğnemektedir. Güçlerimiz devam eden saldırılar karşısında halkını korumak için öz savunmasını yapma zorunda kalmaktadır.

Saldırılar karşısındaki son 24 saatteki savunmaların bilançosu şöyle;

EFRİN MERKEZ

İşgalci Türk devleti ve bağlı DAIŞ ile El-Nusra terör örgütleri Efrîn halkına yönelik barbarca saldırılarını sürdürmektedir. İşgalci ordunun dün yoğun bombardıman yaptığı Meydankê köyünde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu siviller şehit olurken, çok sayıda çocukta yaralandı.

Efrîn’in köylerine yönelik top atışları aralıksız devam etmektedir.

RACO CEPHESİ

İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları Raco cephesinde ilerlemek istemektedir. Türk devletinin bu girişimi güçlerimizin direnişine çarptı. Güçlerimiz dün Gewanda köyünde bir askeri aracı hedef almış ve eylem sonucunda araç tamamen imha edilirken, aracın içerisinde bulunan asker ve çeteler de öldürüldü.

Güçlerimiz Elî Bîska cephesinde de askeri bir aracı hedef aldı. Hedef alınan araç tamamen imha edilirken içerisinde bulunan asker ve çeteler öldürüldü.

İşgalci Türk devleti ve bağlı çeteler Maseka köyünde ilerlemek istedi. İşgalci ordunun bu girişimi de güçlerimizin direnişi sonucu boşa çıkarıldı.

Öte yandan Türk devletine ait savaş uçakları dün Bilîlka köyünü bombaladı. Köydeki bombardımanın yanı sıra güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalara PÖH ve JÖH gibi Türk devletinin özel birlikleri de katıldı. Pusuya alınan bu özel güçlere ağır darbeler vurulurken, işgalci ordu güçlerini kobra tipi helikopterle bölgeden çekmek zorunda kaldı. Güçlerimiz kalkan helikopteri hedef aldı. Darbelenen helikopter Türk devleti topraklarına düştü.

Bilîlka köyünde dün yaşanan şiddetli çatışmalarda işgalci ordunun onlarca askeri öldürüldü. Türk devleti öldürülen askerlerin bir kısmını açıklarken, çok sayıda askerin öldürülmesini ise gizledi.

İlçeye bağlı köylere yönelik bombardıman ise sürüyor.

ŞERA CEPHESİ

İşgalci Türk devletinin Omera köyüne yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar üçüncü gününde de sürüyor. Burada ilerlemek isteyen işgalci Türk devleti, güçlerimizin direnişi karşısında ağır darbeler almaktadır. Güçlerimiz bölgede dün öğle saatlerinde işgalci orduya ait bir askeri aracı hedef aldı. Hedef alınan araç tamamen imha edilirken, içerisindeki asker ve çeteler öldürüldü.

Çema köyünü savaş uçakları ile bombalayan işgalci Türk devleti, Suriye ordusuna bağlı Halk Güçleri’nin noktalarını hedef aldı. Halk güçlerinin savaşçıları saldırıda şehit düşmüş ve yaralanmıştır.

Türk devletinin ilçeye yönelik bombardımanı sürüyor.

CİNDİRES CEPHESİ

İşgalci Türk ordusu Baflûrê köyünde ilerleme girişiminde bulundu. Güçlerimizin işgalci ordunun girişimine direnişle cevap vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda en az 26 Türk askeri ve çete öldürüldü. İşgalci ordu sabah saatlerinde aynı bölgeden tekrardan ilerleme girişiminde bulundu. Güçlerimizin direnişi karşısında işgalci orduya ağır darbeler vuruldu.

Türk devletine ait savaş uçakları dün Memîlka köyünü bombaladı. Öte yandan ilçeye bağlı köylere yönelik bombardımanlar aralıksız sürüyor.

ŞIYE CEPHESİ

İşgalci ordu ilçeyi top atışları ile aralıksız bombalamaktadır. Bombardımanlar nedeniyle sivillerin ev ve işyerlerinde büyük zararlar oluştu. Bölgeye yönelik bombardıman sürüyor.

MEBATE CEPHESİ

Mabeta’nın köyleri dünden bu yana işgalci ordunun yoğun top atışları ile bombalanmaktadır. Türk askeri ve çeteler Dimilya köyünde ilerleme girişiminde bulundu. Direniş ile karşılık veren güçlerimiz, işgalci ordunun bu girişimini boşa çıkardı.

İşgalci ordu bugün sabah saatlerinde tekrardan Dimilya ve Bedîna köylerinde ilerleme girişiminde bulundu. Güçlerimizin direnişle cevap vermesi üzerine bölgede başlayan şiddetli çatışmalar, halen devam etmektedir.

Öte yandan Kaxirê köyü dün top atışları ile bombalandı. İşgalci ordunun bombardımanın da köyde bulunan siviller yaralandı.”

16:32

Raco’nun Gewada köyünde işgalci Türk ordusuna ait bir araç YPG/YPJ savaşçıları tarafından imha edildi. Araçtaki 7 kişi öldürüldü.

Efrin’in Raco ilçesinde işgalci güçlere bir darbe daha vuruldu.

Alınan bilgilere göre, YPG/YPJ savaşçıları, Türk ordusuna ait bir aracı içindekilerle imha etti.

Araçça 7 kişinin olduğu belirtiliyor.

Dün Raco’nun Bililke köyündeki çatışmada onlarca Türk askeri öldürülmüştü.

 

16:10

Mabeta'nın Badinan beldesine faşist işgalci Türk devletinin saldırıları YPG/YPJ güçleri tarafından kırıldı. Saldırganlar büyük darbe yedi.

15:54

Raco’nun Badina köyünde bombardıman sürüyor

İşgalci Türk ordusu Raco’ya bağlı Bedina köyüne yönelik bombardımanı sürdürüyor.

Alınan bilgilere göre, işgalci Türk ordusu Raco’ya bağlı Bedine köyü cephesini bombardımana tutuyor. Bombardımanın şu saatlerde devam ettiği öğrenildi.

Diğer yandan ise, Türk keşif uçakları bölge üzerinde geziniyor.

Aktarılan bilgilere göre, işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Mabeta’ya bağlı Umera köyünde havadan cephane taşınıyor.

 

14:09

QSD, Efrin şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Efrin’de şehit düşen 15 savaşçının kimlik bilgileri QSD Basın Merkezi tarafından açıklandı.

 

14:01

 

10:20

Mabeta'nın Dimilîya ve Bedîna köyleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

09:29

Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Maseka köyünde işgalci Türk ordusu ve çeteleriile YPG-YPJ güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Dün gece yaşanan çatışmalarda onlarca Türk askeri ve çetesi öldürülmüş ya da yaralanmıştı.

09:29

 

09:29

 

09:28

 

09:28

 

09:28