Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Efrin Direnişi 52’nci günde: CANLI BLOG

İşgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik saldırıları 52’nci günde. Efrin merkezi ve çevresindeki sivil yerleşim alanları hedef alınıyor. Birçok noktada ise YPG/YPJ savaşçıları ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanıyor.

20:29

YPG savaşçısı Polat Efrîn, bugün Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı Qizilbaş köyünde son cephanesine kadar direnerek, kalan bombaları fedai eylem gerçekleştirdi.

 

19:47

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye’de acilen kesin bir ateşkes talebiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) yeni bir tasarı getirdi.

19:44

İşgalci Türk devletinin soykırım saldırılarını sürdürdüğü Efrîn'de soykırım ve sürgün politikalarına rağmen halk kentini terk etmiyor. Büyük bir nüfus yoğunluğunun yaşandığı Efrîn'de halk, "Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz" diyor.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/efrin-sokaklarinda-direnis-guenlerinden-kesitler-104782

15:22

 

15:09

Türk savaş uçakları Cindirêsê'nin Sofya köyünü bombaladı. 

13:23

Şêrawa köylerine hava saldırısı: 4 yaralı

İşgalci Türk ordusu Şêrawa ilçe merkezi ve Basutê, Gurzelê, Zirbê köylerini bombaladı. Bombardımanda 4 sivil yaralandı.

İşgalci Türk ordusunun Şêrawa ve köylerine yönelik hava saldırılarında 4 sivil yaralandı.

Bombardımanda Şêrawa ilçe merkezinde Reyhana Mıhemed, Basutê köyünde Azad Mihemed Xelo (25), Gurzelê köyünde Zıheyr Yusif (45) ve Zırbê köyünde de Cuma Receb (21) adlı sivillerin yaralandığı kaydedildi.

Yaralılardan Cuma Receb’in durumunun ağır olduğu belirtildi.

12:45

Efrin’e yönelik hava saldırısında Maretê yolu üzerinde siviller hedef alındı. Çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Efrin’e yönelik işgal saldırıları kapsamında hava saldırılarını yoğunlaştıran Türk ordusu, sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Alınan bilgilere göre, Efrin Maretê yolu üzerinde siviller hedef alındı. Hava saldırısı sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Efrin kent merkezi ve kenar mahallelerine yönelik hava saldırıları son iki günde artarak devam ediyor.

 

11:36

Kuzey Suriye’nin Cizre ile Fırat bölgelerinden, Minbic ve Reqa kentlerinden binlerce kişi Efrin’e gidiyor.

Türk devletinin Efrin’e işgal saldırıları 52’nci gününde devam ediyor. Kuzey Suriye’nin Cizre ve Fırat bölgeleri ile Minbic ve Reqa’dan binlerce kişi, devam eden soykırım saldırılarına karşı Efrin’e gitmek üzere Minbic’den yola çıktı.

11:16

 

09:54

 İşgalci Türk ordusu savaş uçakları, Efrîn’e bağlı Marate ve Trinde köylerini bombalıyor.

09:50

İşgalci Türk ordusu, Efrin’deki ‘Şehit Avesta Xabur Şehitliği’nin etrafını bombaladı.

Efrin’e yönelik hava saldırılarını sürdüren işgalci Türk ordusu Şehitlikleri de hedefliyor. Şehit Avesta Xabur Şehitliği’nin etrafı savaş uçakları tarafından bombalandı.

Bombardıman, binlerce kişinin cenaze törenine katılmak üzere şehitliğe doğru gittiği esnada gerçekleşti.

Savaş uçaklarının hareketliliği sürüyor.

 

09:15

 

09:04

ANHA'nın geçtiği habere göre, işgalci Türk devletine ait savaş uçakları Cindirêsê ilçesine bağlı Kokebê köyünü bombalıyor.

Diğer yandan Bilbilê İlçesinin Kotana, Derwêş ve Qızılbaşa köylerinde de işgalci ordu ve çeteleri ile YPG-YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

09:00

08:59

 

08:59

 

08:58

 

08:58

 

08:57