Efrîn'in acısını tutsaklardan çıkarmaya çalışıyorlar!

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’de bulunan siyasi tutsaklara, yönetimin gözleri önünde saldırıldı.

Türkiye cezaevlerindeki siyasi tutsaklar üzerinde baskılar devam ediyor. Türk devleti, Efrîn'deki yenilgisinin acısını ise tutsaklardan çıkarmaya çalışıyor.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsaklar aileleri ile yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde, kendilerine uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddeti anlattı. Üç yıldır tutuklu bulunan Esma Başkale (Avşin) isimli tutsak annesiyle yaptığı görüşmede, adli tutsakların yönetim tarafından üstlerine saldırtıldığını ve birkaç kişinin de saldırıda ağır yaralandığını anlattı.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Başkale, telefon görüşmesinde şunları iletti:

"Biz hastaneye giderken buradaki adli tutuklular bizi darp etti. Arkadaşlarımızın kafasını kırdılar. Elleri, kafaları kan içinde kaldı. Üzerimizde yoğun bir baskı var. Saldırıyı basına verin çünkü buradaki adliler Efrîn operasyonundan kaynaklı kışkırtılıyor, üzerimize saldırıyorlar. Bize ‘siz Efrîn’de varsanız biz de burada varız’ diyorlar. Askerler ve gardiyanlar oradaydı ama müdahale etmediler. Bizim burada can güvenliğimiz yok, idare tarafından da, adliler tarafından da.”

Kardeş Emel Başkale ise, "Her hafta başka bir hak ihlaliyle karşılaşıyoruz” diyerek, ablası ve diğer siyasi tutsakların üzerindeki baskıların bir an önce son bulmasını istedi.