Epilepsi hastası tutsağa gardiyan işkencesi

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde epilepsi hastalığı olmasına rağmen tek hücrede tutulan Fevzi Fidan, gardiyanların işkencesine maruz kaldı.

Epilepsi hastalığının yanısıra sırtında kist bulunan ve görme sorunu yaşayan tutsak Fevzi Fidan, babaannesi Rahime Fidan ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldığı şiddeti anlattı.

Babaanne Fidan, tutsak torununa gardiyanların şiddet uyguladığını belirterek, “Dün torunumla yaptığım telefon görüşmesinde gardiyanlar tarafından bulundukları hücreleri basılarak darp edildiklerini söylediler” dedi.

Rahime Fidan,  “Torunum müebbet aldı ve şuanda tek kişilik hücrede tutuluyor. Çok zor durumdalar ve 'Kamuoyuna bunu duyurun' dedi. Benim torunum zaten hasta, onu ve arkadaşlarını darp etmişler. Keyfi bir şekilde hücrelerini basıp darp ediyorlar” diye ekledi.

Fidan şöyle devam etti: “Torunumun da bel fıtığı var. Çok kötü bir durumda. Talebi kamuoyunun seslerini duyması. Herkes bu uygulamaları duysun istiyordu. Torunuma ve arkadaşlarına sahip çıkılması gerekir. Ben hasta olduğum için görüşüne de gidemiyorum. Bu beni çok üzüyor. Tek talebimiz cezaevlerinde ki bu uygulamaların bir an önce son bulması ve hasta tutukluların tedavi edilmesidir.”.