Erdîş'te kara rağmen binlerce kişi Newroz’da buluştu

Wan'ın Erdîş (Erciş) ilçesindeki Newroz kutlamaları, kötü hava koşullarına rağmen büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Binlerce kişi, yoğun kar yağışının neden olduğu köy yollarının kapalı olmasına aldırmadan Deniz Feneri alanında toplandı. 

Kadınlar geleneksel kıyafetleri ile Newroz alanına renk kattı. DEM Parti'nin Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, Erdîş Belediye Eşbaşkan Adayları Güler Temel ve Baran Bilici, Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, TJA aktivistleri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de kutlamaya katılanlar arasındaydı.

Program, saygı duruşu ve sloganlarla başladı. Ardından Newroz ateşi yakıldı ve konuşmalar yapıldı. 

DEM Parti Erdiş Belediye Eşbaşkan Adayı Güler Temel, Newroz coşkusunun 31 Mart seçimlerine taşınacağını belirterek halka seslendi. 

Diğer Erdîş Belediye Eşbaşkan Adayı Baran Bilici ise seçimlerde büyük bir zafer elde edeceklerini ve kayyımlara gereken dersi vereceklerini ifade etti.

DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, direnişin devam edeceğini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadelelerinin süreceğini vurguladı. 

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal ise mücadelelerini 'Jin, jiyan, azadî' felsefesiyle taçlandıracaklarını dile getirdi.

Bu konuşmalardan sonra DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, 25 yıldır Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit politikalarına dikkat çekti ve halkın mücadelesiyle bu tecridin kırılacağına inandığını ifade etti.

Program, Aryen Kom ve Şehrîbana Kurdî'nin sahne almasıyla devam etti. Şarkılar ve halaylar eşliğinde Newroz coşkusu doruğa çıktı ve sık sık "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.