Erdoğan’ın katliam belgeleri Brüksel’de

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın Efrîn ve Rojava’da işlediği suçların görüntü ve belgeleri Avrupa’nın başkenti Brüksel’deki AP önünde gösteriliyor.

Diplomatlar, parlamenterler, çalışanların yanı sıra günde binlerce kişinin ziyaret ettiği Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu (AP) binasının yanında Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın DAİŞ, El-Nusra vb. çete örgütlerle birlikte Efrîn ve Rojava’da yaptığı katliamın belgeleri, görüntü ve fotoğrafları gösteriliyor. AP’nin önündeki Lüksemburg meydanında kurulan dev LED panel (dijital ekran) ile Erdoğan’ın yaptığı katliamların görüntüleri kamuoyuna gösteriliyor.

Belçika Efrîn ile Dayanışma Platformu tarafından organize bu edilen eylem, 5 gün boyunca sabahtan akşama kadar devam edecek. 60 fotoğraf, 30 karikatür ve çeşitli görüntülerden oluşan belgelerde Türk ordusunun Efrîn’de katlettiği çocuk ve kadınların yanı sıra yıktığı yerleşim birimleri gösteriliyor.

‘ERDOĞAN SİVİLLERİ KATLEDİYOR AMA AVRUPA SESSİZ’

Lüksemburg Meydanı’ndaki eyleme ilişkin konuşan Kürdistanlı Delil Ağbaba, amaçlarının Türk devletinin Efrîn’de yaptığı katliamları Avrupa kamuoyuna anlatmak olduğunu söyledi.

“Erdoğan bugün DAİŞ ve El-Nusra gibi çetelerle birlikte çocuk, kadın olmak üzere sivilleri katlediyor. Bir insanlık suçu işliyor. Bütün dünya bunu bilmesine rağmen kimse buna ses çıkarmıyor. Özellikle bugün NATO, BM ve Avrupa Birliği ülkeleri sessiz kalarak, adete bu katliama göz yumuyorlar” diye konuşan Ağbaba, şöyle devam etti: “Biz de Erdoğan’ın başı olduğu Türk ordusunun Efrîn ve Rojava’da katlettiği çocukların ve işlediği suçların belgelerini insanlara göstermek istiyoruz. AP’nin önünü ise daha fazla insana ulaşmak, diplomatlar, parlamenterler, danışmanlar ve görevlilerin görmesi, Erdoğan’ın nasıl bir katliamcı ve kimlerle çalıştığı anlaması için tercih ettik. Paris ve Brüksel’i kana bulayan DAİŞ ile Erdoğan, Kürtleri katlediyor. Bu güçlerde Erdoğan ile işbirliği içerisinde. Buna artık son verilmeli.”