Eşbaşkanlar halka birlikle Belediyeleri geri alıyor

Mazbatalarını alan DEM Parti belediye eşbaşkanları, belediyelere yüzlerce kişiyle birlikte girerek kayyum iktidarına son verdi.

YEREL SEÇİM

Kurdistan kentlerinde belediye seçimlerini kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eşbaşkanları mazbatalarını almaya devam ediyor. Mazbatalarını alan eşbaşkanlar, halkında katılımıyla kayyumın elindeki belediyelere geçti. 

COLEMÊRG

DEM Parti Colemêrg Belediye Eşbaşkanları Mehmet Sıddık Akış, Viyan Tekçe ve DEM Parti Gever Belediye Eşbaşkanları Şadiye Kırmızıgül ile Şoreş Diri mazbatalarını aldı. Mazbatalarını alan eşbaşkanları, yüzlerce kişiyle birlikte kayyum tarafından iki dönemdir gasp edilen belediyeye geçti. 

Colemêrg’de Belediye Eşbaşkanları Akış ve Tekçe, DEM Parti İl örgütü ve yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi Colemêrg Belediyesine kadar yürüdü. Belediye binası önünde karşılanan eşbaşkanlar ve beraberindekiler belediye binasına girerek bir açıklama yaptı. İlk olarak konuşan Eşbaşkan Tekçe, yeni dönemin tüm Colemêrg halkına hayırlara vesile olmasını ve Colemêrg halkıyla birlikle belediyeyi yeniden inşa edeceklerini belirtti. Ardından konuşan eşbaşkan Akış ise seçim startının verildiği ilk günden bu yana desteklerini esirgemeyen Colemêrg halkına teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte şeffaf bir şekilde hizmet vereceklerini söyledi.

GEVER

Gever’de ise belediye eşbaşkanlarının yanı sıra DEM Parti Gever İlçe Örgütü, Barış Anneleri ve beraberindeki yüzlerce kişi, ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan belediye binasına kadar yürüyüşe geçti. “Direne direne kazanacağız” ve  “Kayyum dışarı” sloganları eşliğinde yürüyen eşbaşkanları belediye personelleri çiçeklerle karşıladı.  

‘GEVER BELEDİYESİ ARTIK HALKIN HİZMETİNDEDİR’

DEM Gever Belediyesi Eşbaşkanı Diri, “5 yıl aradan sonra belediyemizi kayyumların elinden özgürleştirdik. Wan direnişiyle tüm dünya Kürt halkının iradesini ayaklar altına alınmayacağını ve gasp edilemeyeceğini çok iyi anladı. Herkes çok iyi bilsin ki, belediyelerimize kayyum atamalarına asla geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘HALKMIZA LAİK BİR ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ’

Belediyeye geçiş sürecine kadar kendilerini yalnız bırakmayan Gever halkına teşekkür eden eşbaşkan Kırmızıgül, “8 yıldır bu belediyeye adım atmadığınız ve içinizin yandığını gayet iyi biliyoruz. 8 yıl sonra belediyenize büyük bir coşku, heyecanla ve kendi iradenizle gelmenin keyfini yaşıyorsunuz. Sizlere söz veriyoruz, belediyemizi hep beraber halkımıza laik bir şekilde yöneteceğiz” dedi. 

‘ZAFERİMİZ, GÜNÜMÜZÜ AYDINLATANLARA ARMAĞAN OLSUN’

Kürt halkı için 4 Nisan’ın önemli bir gün ve nitelik taşıdığını belirten DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez de “Bugün önderliğimizin doğum günü. Bu zaferi günümüzü aydınlatanlara ve zindanlara binlerce selam gönderiyoruz. Bu zafer kendi topraklarında özgürce yaşamak için mücadele eden gençlere olsun” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra eşbaşkanlar ve kitle zafer halayı çekti. Halayların arından eşbaşkanlar alkış ve zılgıtlarla makamlarına geçerek tebrikleri kabul ettiler.

MÛŞ

Yıllardır AKP yönetiminde olan Mûş belediyesini 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti büyük bir oy farkıyla kazandı.  Mûş Belediye Eşbaşkanları Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılğan mazbatalarını halkla birlikte aldı. Ardından  Mûş Belediyesi’ne kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi. Belediye önünde konuşan Söylemez ve Sayılğan, halkla beraber bir yönetim inşa edeceklerinin altını çizerek, bu mazbatanın halkın olduğunu söyledi.

Milazgir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Kenan Türker ve Gülistan Özel, Kop (Bulanık) Belediye Eşbaşkanları Aryan Doğan ve Arafat Kardağı, Gimgim Belediye Eşbaşkanları Kıyasettin Aydemir ve Gulbahar Kaya da mazbatalarını aldılar. 

ÊLIH 

DEM Parti Awiske (İkiköprü)’de mazbatayı aldı. Eşbaşkanlar Celile Yıldız ve Halil İbrahim Karabulut ile birlikte DEM Parti yöneticilerinin yanı sıra Tewgera Jinên Azad (TJA) ve Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu adliyeye geçerek mazbataları aldı. Adliye önünde açıklama yapan Êlih İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, bütün parti çalışanları, kadınlar, gençler ile birlikte, seçim süreci boyunca özverili bir şekilde çalıştıklarını söyledi. 

Adliyeden beldeye doğru giden kitle alkışlarla karşılandı. “Jin jîyan azadi” sloganlarının atıldığı Awiske’de, hep birlikte belediye binasına geçildi.

MÊRDÎN 

Şemrex (Mazıdağı) Belediye Eşbaşkanlığına seçilen Kudret Uçuk ve Hamdin Demir de mazbatasını aldı. DEM Parti Şemrex İlçe örgütünün eşlik ettiği mazbata alım töreninden önce DEM Parti ilçe binasından onlarca yurttaş eşliğinde eşbaşkanlar Uçuk ve Demir, İlçe Seçim Kuruluna geçti. İlçe Seçim Kurulundan mazbatalarını teslim alan eşbaşkanlar Uçuk ve Demir  ardından kitleyle Şemrex Belediyesi’ne geçti.

Belediye girişinde eşbaşkanlar Uçuk ve Demir kendilerine takdim edilen çiçeği aldıktan sonra açıklama yaptı. Açıklamada öncelikle ilçe halkına iradelerine sahip çıktıkları için teşekkür eden eşbaşkanlar Uçuk ve Demir, “Halkımız böylece hiçbir zaman kendi iradelerinin teslim alınmayacağını göstermiştir. Bizlerde söz verdiğimiz gibi her zaman onlarla beraber olacak ve beraber ilçemize hizmet edeceğiz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından eşbaşkanlar ve beraberindekiler zılgıtlar eşliğinde belediye binasına girerek burada hatıra fotoğrafı çekti.