ESP, SKM ve SGDF üyeleri açlık grevinde

ESP, SKM ve SGDF, İmralı tecridine karşı dönüşümlü açlık grevi eylemi başlattı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı süren açlık grevi eylemini sahiplenmek amacıyla "Tecride son ver, Leyla'ya el ver" şiarıyla dönüşümlü açlık grevi eylemine başladı. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde yapılan basın açıklamasına Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, SKM İl Sözcüsü Ezgi Bahçeci, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), tutsak yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

'MİLYONLAR TECRİDİN KALDIRILMASINI İSTİYOR'

Açıklamayı yapan ÖTSP'li Helin Yılmaz, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan "Tecrit kaldırılsın" talepli açlık grevlerinin 163’üncü gününde olduğunu hatırlatılarak, Güven dışında Amed Milletvekili Dersim Dağ, Van vekilleri Tayyip Temel ve Murat Sarısaç'ın da aynı taleple açlık grevinde olduğunu dile getirildi. Dünyanın birçok yerinde aynı taleple açlık grevi eyleminin sürdüğünü anımsatan Yılmaz, "Onlarla birlikte hapishaneler de yüzlerce siyasetçi, yurtsever ve komünist tutsak 'Tecrit kaldırılsın' talebiyle direniyorlar” dedi. Tecridin kaldırılması talebinin milyonlara ait olduğunu ifade eden Yılmaz,  cezaevlerinde tahliye olduktan sonra da birçok tutsağın eylemini evde sürdürdüğünü belirtti. 

DUYARSIZLIĞA TEPKİ

Yılmaz, duyarsız olmanın ölümlere davetiye çıkarmak olduğunu belirterek, "Tecrit karşıtı mücadele yalnızca Kürt halkının bir gündemi değildir. Bizler ESP, SKM ve SGDF olarak ilk günden beri 'Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kaldırılmalıdır' diyoruz" dedi.

Eylemde olanların açlığına ortak olmak için bugün dönüşümlü açlık grevine başladıklarını kaydeden Yılmaz, "Taleplerini daha gür haykırırsak tecridi kaldırabiliriz. İnanıyoruz ve başaracağız" mesajını verdi.

ÇAĞRI

ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü de "Bu bir politik mücadeleden insan olma mücadelesine geçiyor. Bu tutumu büyütme, bu tutumu sürdürme göreviyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Tümüklü, "Bütün özgürlük ve demokrasi isteyenleri açlık grevleri ekseninde büyütmeye çağıyoruz" dedi.

ESP Üyesi Mesut Çeki ise, tecridin en ağır insanlık suçu olduğunu ifade ederek, "Bugünden itibaren de onların taleplerini daha fazla insanın gündemine nasıl sokarız diye kurum kurum gezeceğiz" diye belirtti.

Üçer günlük başlatılan açlık grevi eylemi 9 gün sürecek. Greve katılanlar, sırasıyla demokratik kitle örgütlerini ziyaret ederek, amaçlarını aktaracak.