FEDA: Örgütlü mücadeleyle Munzur Gözeleri'ni koruyalım

FEDA, Munzur Gözeleri'ni hedef alan AKP-MHP iktidarının, Kürt-Alevilerin değerlerini ve Dersim'i yok etmek istediğini belirtti, örgütlü mücadeleye çağırdı.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Munzur Gözeleri'ne dönük saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Kürt-Kızılbaş Alevilerin kutsalı Munzur Gözeleri'nde 'çevre düzenlemesi' diyerek başlatılan yıkım devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Irkçı ulus devlet doğamızı, sermaye ve iktidarlara peşkeş çekmekte sınır tanımıyor. Doğamız ve Dersim coğrafyası sermayenin bu pervasız saldırısı altında can çekişmektedir. Munzur Gözeleri Raya (Rêya) Heqî-Alevi inancının önemli kutsallarındandır" denildi.

'KUTSALLARIMIZ YOK EDİLMEK İSTENİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Munzur Gözeleri'nden çıkan süt beyazı su, kurda kuşa, bitkiye, insana ve doğaya hayat verendir. Eteklerinden çıktığı Munzur Bawa Dağı ile birlikte inanç sahipleri hem kutsal saymış, hem de kendisine Wayîr (sahip) diyerek murat istemiş, sorunlarına sahip çıkması için dualar etmiş, kurbanlar sunmuş, lokmalarını pay etmişlerdir. Munzur Bawa, Munzur Gözeleri, Düzgi Bawa başta olmak üzere inanç sahiplerinin kutsalları ve değerleri ile nasıl ki tarih boyunca oynanmışsa, bugün de AKP-MHP faşist iktidarı da kutsallarımız ve inanç değerlerimizle sistematik şekilde oynamakta; yok etmeye çalışmaktadır.
Faşist zihniyetin yok etmek istedikleri; tarihimiz, kültürümüz, dilimiz, kimliğimiz ve Raya Heq inanç değerleridir.
Kapanlar, kameralar, ajanlar ve istihbarat ağlarıyla Dersim'in direnişçi çizgisini kırmak, Türkçü-Sünni İslam’ı egemen kılmak istiyorlar. Türk devleti sermaye ve iktidar biriktirme amacıyla sulara, derelere, ormanlara, meralara ve yeraltı değerlerine olduğu kadar insan toplumsallığına da el koymak istiyor. Ekosistemin doğal döngüsüne yapılan bu müdahaleler ve el koyma sonucu yaşanan doğal felaketler, biyolojik salgınlar, önlenemeyen yangınlar, küresel ısınma ve kuraklık umurlarında bile değildir. Ekosistemde geri dönülmez ağır yıkıma yol açarak Dersim’i ve Kürdistan'ı insansızlaştırmak istiyorlar."

'ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE DURDURABİLİRİZ'

FEDA, bu zulmü durdurmanın örgütlü mücadeleyle mümkün olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:
"Şimdi tüm demokrasi güçlerinin, Dersimlilerin, Alevilerin, Kürtlerin, sivil toplum örgütlerinin, ekolojistlerin, sanatçıların, aydınların ve inanç önderi Pirlerin, Rayberlerin, bu zulme dur demelerinin zamanıdır. Şimdi FEDA’da birlikte örgütlü mücadelenin zamanıdır."