GÜNDEM 1 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Behdinan bölgesine bağlı Hirurê köyünden Eyat Hirurê, Asê köyünden Hisên Osman, Türk devletinin saldırılarına tepki göstererek, bölgenin savunmasını yapan gerillanın yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

-YJA STAR gerillası Cûdî Çekdar, Heftanin’de yaşanan direniş ruhunu stranlarla seslendiriyor.

-Şengal Katliamı’nın yıldönümünü protesto etmek için düzenlenecek eylemlere katılmaya çağıran KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “DAİŞ çetelerinin Şengal’de Êzidîlere yönelik soykırım saldırılarının 6. yılında alanlardayız” dedi.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylem yapacak.

-ABD’de derinleşen ekonomik krizle mücadele için getirilen ekonomik kurtarma planı için Kongre ile Beyaz Saray arasında uzlaşı sağlanamadı.

-Birleşmiş Milletler (BM) önlem alınmaması halinde sadece Zimbabwe’de 9 milyona yakın kişinin açlıkla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuyor.

-Sudan’da El Beşir diktatörlüğünün düşmesine rağmen Darfur’daki katliam saldırıları sürerken, şiddet eylemlerinin on binlerce çocuğu sağlık ve beslenme hakkından mahrum bıraktığı bildiriliyor.

-2050 yılına kadar 150 milyon kişinin mustarip olacağı bunama hastalığının başlıca nedenlerinden olan Alzheimer’in 20 yıl önceden teşhisi mümkün olabilecek.