GÜNDEM 10 ARALIK 2019

10 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 390 haftadır sürdürülen Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Fransa’nın Drancy şehrinden gelen yeni bir grup yürütüyor.

-Türkiye'nin savaş politikalarından dolayı hem içeride, hem dışarıda dolayı tıkandığını söyleyen İHD Batman Şubesi Eşbaşkanı Devran Yıldız, bu tıkanmanın yolunu açacak tek kişinin Kürt halk Önderi Öcalan olduğunu belirtti.

-Kobanê Aydınlar Birliği, yarın Kobanê'de çok sayıda aydın, yazar ve akademisyenin yanı sıra farklı siyasi parti temsilcilerinin de katılacağı ulusal birlik çalıştayı düzenliyor.

-İşçi Partili Christine Blower, Muhafazakar Parti iktidarının Türkiye’deki baskı ve insanların durumuna ilgisiz olduğunu ama İşçi Partisi iktidarında bunun değişeceğini söyledi.

-Türk polisi, Van’da çocukları PKK’ye katılan aileleri tehdit ederek, çocuklarının getirilmelerini istiyor.

-Britanya’da perşembe günü yapılacak erken genel seçimlerde Başbakan Johnson’un seçim bölgesindeki en güçlü rakibi, 25 yaşındaki İran kökenli bir genç.

-Almanya’da aralarında çok sayıda akademisyen ve bilim insanıyla siyasetçiler, Kuzey Suriye-Rojava’daki işgale karşı bugün bir basın konferansı düzenliyor.

-Amerikan ordusu, Avrupa topraklarında son 25 yılda gerçekleştirdiği en geniş kapsamlı askeri tatbikata hazırlanıyor.

-Fransa’da geçtiğimiz Perşembe’den bu yana hükümetin emeklilik reform tasarısını geri çekmesi için eylemde olan çalışanlar, bugün de eylemlerine devam edecek.