GÜNDEM 11 AĞUSTOS 2018

11 Ağusots 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tecridi, “İmralı sürecinde bana dayatılan komplo, umudun zerresini bırakmayan cinstendi. İdam cezasının infazı ve psikolojik savaşın uzun süre gündemde tutulması bu amaçlaydı. İlk günlerde nasıl dayanabileceğimi ben bile tahayyül edemiyordum” diye değerlendiriyor.

-HDP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamcı, toplumun Öcalan'a yönelik tecrit üzerinden susturulmak istendiğini belirterek, “Tecrit, bir toplum kırım aracına dönüştü” dedi.

-“Kim Rojbin’i katletmeye cesaret etti?” Bu soruyla başlıyor, 50 fotoğrafın öyküsü...

-15 Ağustos Atılımı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan YJA-Star komutanı Dersim, "Heval Egîd, sadece askeri değil, başarı, direniş ve Önderliğe bağlılığın çizgisidir" dedi.

-Erdoğan yandaşı futbolcu Mesut Özil’in “Alman futbol federasyonu bana karşı ırkçılık yapıyor” çıkışının ardında Türk hükümeti çıktı.

-Eşini ve çocuklarını kaybettikten sonra şehir şehir dolaşarak, karnını doyuracak bir ‘kapı’ arayan Ahmet Türkoğlu, yaşının ilerlemesi nedeniyle çalışamaz hale gelince devletten yardım istedi. Kaymakamlık Türkoğlu’na bağladığı 200 TL’lik yardımı da 3 ay sonra gerekçesiz şekilde kesti.

-Geçtiğimiz hafta Yemen’in Hudayda kentindeki bir hastaneye Suudilerin öncülüğünde oluşturulan koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiği ve 55 sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısının Alman silahlarıyla yapıldığı ortaya çıktı.