GÜNDEM 12 AĞUSTOS 2018

12 Ağusots 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PAJK Koordinasyon üyesi Evinda Ararat, “İşkencelere sessiz kalan CPT ve Avrupa Konseyi tehşir edilmeli” dedi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı aylardır Lêlîkan'da direnen gerillalardan biri olan Baran Erdalan, Lêlîkan'da onur savaşı verildiğini belirtti.

-Bradost bölge komutanlarından Sinor Rojhılat, 15 Ağustos ruhu kadınların duygu ve inancının birliktelik ruhu yarattığını belirterek, “Kapitalist sistemin yok ve imha politikalarına karşı varlığımızı yaşattırıp bu varlığı devam ettireceğiz” diye konuştu.

-Kürt yazar İrfan Amîda ikinci romanı Seven Şizofren kitabı hakkında verdiği görüşte, “Kitap yazmak elbette baskılara karşı bir direniştir ancak Kürtçe kitap okumak daha anlamlı bir direniştir. Kürtçe okurunun da okur olabilme serüveni en az yazarlarınki kadar kutsanmalıdır” dedi.

-Van’da işinden ihraç edildiği için OHAL komisyonuna başvuranların talepleri, komisyon tarafından 'istihbari veriler'e dayandırılarak reddediliyor.

-Almanya’da artan sağ popülizme karşı Sol Parti Grup Başkanı Sahra Wagenknecht’in öncülüğündeki yeni bir sol hareket birçok çevreden ilgi görüyor. “Ayağa kalk” sloganıyla şimdilik internet üzerinden başlatılan hareket ilk haftada 50 bin kişiden destek gördü.