GÜNDEM 15 HAZİRAN 2018

15 Haziran 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HDP Maraş Milletvekili adaylarından Şahin Şancı, halkın tek umudunun HDP olduğunu belirterek, Maraş’ın çok yakın zamanda HDP’nin kalesi konuma geleceğini söyledi.

-KCK Halklar ve İnançlar Komitesi yayımladığı mesajda, İslam aleminin ve Kürt halkının Ramazan Bayramını kutladı.

-Köln Türk Konsolosluğundaki oy verme merkezinde görevli CHP NRW İkinci Başkanı Salman Yelken, "AKP kaybettiğini anlayınca yaralı yılan gibi saldırganlaşıyor" dedi.

-Edirne'den HDP millletvekili adayı olan Murat Amil, HDP'nin birlikte yaşamın teminatı olduğunu belirterek "HDP bu ülkeye demokrasi, barış ve özgürlük getirecektir" dedi.

-Almanya’da muhalefet partilerinden Yeşiller Partisi, 24 Haziran seçimleri sırasında HDP’ye tam destek verdiklerini bildirdi. Yeşiller, Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda HDP’nin rolüne dikkat çekti.

-Şehit aileleri bayram sabahı tüm Qamişlo halkı ile birlikte Şehitliğe akacak. Çünkü şehit dünün, bu günün ve geleceğin aynasıdır.

-AKP’nin 16 yıllık iktidarından en çok etkilenen kesim olan kadınlar, özgürlük, huzur ve barışın ancak HDP ile geleceğini söylüyor.