GÜNDEM 18 TEMMUZ 2018

18 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürdistan’ın en küçük parçası/bedeni olan Rojava, 19 Temmuz 2012’de Kobanê’den tüm dünyaya Rojava Devrimi’ni armağan etti...

-Rojava Devrimi'nin 7. yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TEV-DEM Dış İlişkiler sorumlusu Salih Müslim, tüm saldırılara karşı halkın öz gücüyle ayakta kaldıklarını belirtti.

-Rojava Devrimi'nin 7. yılına ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, gittikçe güçlenen Rojava Devrimi'nin tüm dünyaya umut ışığı olduğunu belirtti.

-Rojava direnişinde aktif yer alan ve çocuklarını da birer savaşçı yaptığını söyleyen Nadya Ramo, Rojava Devrimi'nin 7 yıllık değil 40 yıllık bir mücadelenin ürünü olduğunu kaydetti.

-OHAL kararnameleriyle işinden ihraç edilen KESK emekçisi Sema Uçar, iktidarın hazırladığı yasa teklifiyle kaldırılan OHAL ve Kanun Hükmündeki Kararnameleri (KHK) kurumsallaştıracağını vurguladı.