GÜNDEM 19 MART 2018

19 Mart 2018 Haber Merkezi gündemi

-Efrîn’de Türk işgalciliğine karşı direniş yeni bir aşamaya girdi. YPG-YPJ’liler gerilla tarzı savaşa başladıklarını duyurdu. Türk güçleri de kente girer girmez yağma, talan ve yıkıma başladı. Bir çok noktada çatışmalar devam ediyor.

-Dünyanın bir çok yerinde Efrîn’deki direnişi sahiplenmek ve Türk işgalciliğini protesto etmek için eylemler düzenlendi. Kürt örgüt ve kurumları her gün ve her yerde eylemde olmaya çağırdı.

-Fransa’da çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, akademisyen, sanatçı ve hak savunucusu “Efrîn’i kurtaralım” başlıklı bir çağrı metni yayınladılar.

-Paris’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesine ilişkin yeni bir suç duyurusu yapılarak soruşturmanı devamı istendi.

-İki yıldır epilepsi hastası olan hasta tutsak Selami Keleş AYM başvurusu sonrasında tedavi altına alındı. Fakat durumu ağırlaşan Keleş, tek başına ayakta duramıyor ve çok fazla kilo kaybetti.

-İsviçre’nin Zürih, Lozan ve Biel kentlerinde düzenlenen etkinliklerde Mart ayında gerçekleştirilen katliamlarda yaşamlarını yitirenler anıldı.

-Gen merkezi Batman olan ters lale, Kürdistan dağlarında yetişiyor. Ters lalenin ömrü yaklaşık bir ay. Türk devletinin yasakları nedeniyle fotoğrafçılar, çekim yapamıyor.

-Rusya’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde sürpriz yaşanmadı. Beklendiği gibi Vladimir Putin kazandı.