GÜNDEM 20 HAZİRAN 2018

20 Haziran 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Karayılan: Kürdistan’da faşizme tek bir oy bile gitmemeli. Faşizm ve uzantıları Kürdistan’dan sökülüp atılmalıdır.

-HDP Antalya 1. sıra Milletvekili adayı Kemal Bülbül, halktan büyük ilgi gördüklerini belirterek, Antalya'da zafer kazanacaklarını söyledi.

-PAJK Koordinasyon Üyesi Evindar Ararat, onurlu hiçbir Kürt’ün AKP’ye oy vermeyeceğini belirterek, AKP’nin Kürdistan’da tabela partisi durumuna getirileceğini söyledi.

-Gazeteci Gökhan Biçici, iktidarın toplumu ne teslim alabildiğini ne ikna edebildiğini ne de geri adım attırabildiğini belirterek, her fırsatta/çatlakta muhalefet yapıldığını söyledi.

-Kürdistan’ın kozmopolit yapıya sahip kentlerinin başında gelen Mardin’de halkın yoğun ilgi gösterdiği HDP’li adaylar, AKP'nin Mardin'de hezimete uğrayacağını söyledi.

-HDP milletvekili adayı Ahmet Şık, 24 Haziran seçimlerinin önemini, “Varlık ve yokluk savaşı” olarak özetledi.

-Zilan Kadın Festivali Hazırlık Komitesi üyesi Dilda Roj, “Bu yıl Kürt kadınlar olarak her zamankinden daha çok enternasyonalist mücadelenin yarattığı ruh etrafında kenetleniyoruz” dedi.