GÜNDEM 22 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-O, tüm karalama ve tasfiye girişimlerini bertaraf edecek, Osman Sebri’den Mele Evdilahê Timokî’ye uzanan geniş bir yelpazede her kesimin önderi olmaya başaracaktı.

-HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Özsoy, AB Zirvesi’nden Türkiye’ye bir yaptırım beklemediğini belirterek, çünkü Almanya ve AB’nin, Türkiye ile Yunanistan arasında müzakere zemini oluşturduğunu söyledi.

-İHD MYK Üyesi Nuray Çevirmen, salgının cezaevlerinde ciddi boyutlara ulaştığını, ancak bilgi verilmediğini belirterek, tedbir diye tutsakları tecrit etmenin, haklarından mahrum bırakmanın doğru olmadığını söyledi.

-Cudi ve Gabar dağlarındaki yangınları yerinde inceleyen HDK Ekoloji Meclisi üyesi Asrın Keleş, izlenimlerini aktararak, "Bölge halkı yangınları söndürmek için müdahale ettiğinde askerler izin vermiyorlar" dedi.

-Kürdistan'a yönelik cezaevi ve karakol dışında bir yatırım yapmayan Türk devleti, Van'a 90 milyonluk yeni bir cezaevi yapıyor.

-Henüz 20’sindeydi Xabur. Tam da bir Kürdistan genci ve gerillasıydı. Öyle savaştı. Sadece toprağın değil, suyun bile çalındığına inanıyordu. “Kaldıralım bizim olanların üzerinden işgalcinin elini” derdi.