GÜNDEM 23 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Öcalan, Kürdistan’da savaşın kızıştığı 1990’nın ilk yarısına iki önemli ateşkes sığdırdı. Uzattığı barış eli sadece havada kalmadı, aynı zamanda Türk devleti yeni katliamlar tertipledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önündeki özgürlük nöbetini bu hafta İskandinavya Kadın Hareketi üyeleri yürütüyor.

-Polis Van’a giden HDP heyetinin açıklamasını izleyen medyayı engellerken heyetten Rıdvan Turan bulguların helikopterden düşmeye işaret ettiğini ifade ediyor.

-Muş’un Malazgirt ilçesindeki devlet hastanesinde doktor olmadığı için hastalar, Patnos ve diğer şehirlere gitmek zorunda kalıyor.

-InfluenceMap Büyük Britanya merkezli sivil toplum kuruluşunun araştırmasına göre, küresel ısınmaya karşı mücadelede uluslararası finans kuruluşlarının sadece çok küçük bir kısmı vaatlerini yerine getiriyor.

-İnsan yaşamı için en önemli beslenme kaynaklarının başında gelen suyun kalitesinin kontrolünün yanında içerdiği farklı minerallerle bilinen türlerinin kullanımının da dikkatle ele alınması gerektiği uyarısı yapılıyor.