GÜNDEM 25 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-9 Ekim öncesi tüm baskı araçları devredeydi. Türk tehditlerine NATO yığınağı ve tatbikatı eşlik ediyor; Mısır ve İran’ın zorladığı Suriye arayıştaydı. Öcalan, yüzde 1’lik çıkış yolundan çıkmaya çalıştı.

-KCK'nin başlattığı "Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesinin çok önemli olduğunu belirten KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, "Halkımız Cenga Heftanin ruhu ile bu hamleye katılmalı" diye konuştu.

-Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de benimsediği Mavi Vatan Doktrini, devletteki Avrasya bloku ile Erdoğan’ın emperyal hayallerini süslese de dünyada bir karşı blok oluşturdu.

-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Strateji İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi’nin manipülasyon ve dezenformasyon yoluyla algı operasyonlarını yönetmek için kurulduğunu söyledi.

-Alman devletinin Kürtlere yönelik sürdürdüğü kriminalizasyon siyaseti Pazar günü Hannover kentinde düzenlenecek bir konferansta ele alınıyor.

-Dünyanın güneş enerjisi potansiyeli en yüksek kıtası Afrika’nın batısında güneş panoları doğrudan burada üretilerek bir ilke imza atılırken, enerji bağımsızlığında önemli bir yol alınıyor.

-ABD’nin bastırmasıyla Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İran’a uygulanan silah yaptırımlarının uzatılmasına karşı Rusya’dan net yanıt verilirken, Tahran yönetimiyle askeri iş birliğinin artacağı mesajı verildi.

-Doğu Afrika ülkesi Sudan’da haftalardır süren sellerde ölü sayısı 124’ü bulurken, 800 bini aşkın kişi de sellerin yıkıcı etkisinden doğrudan etkilendi.