GÜNDEM 26 TEMMUZ 2018

26 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uluslararası komplo ile rehin tutulduğundan beri, başta Türk devleti olmak üzere gerici bölgesel güçleri ve dünyanın emperyalist devletlerini endişeye sevk etti. Zira Ortadoğu'da da halkların lehine, çağdaş ve demokratik modellerin paradigması sadece Öcalan'dan duyuluyordu. Rehin tutulsa da etkisi, hareketi ve kendisini sahiplenen milyonlar büyüdü. Rojava Devrimi'ne kadar da tarihi güncel kazanımların mimarı oldu.

-Avrupa Êzidî Kadın Meclisi, 3 Ağustos Kadın Katliamına Karşı Uluslararası Eylem Günü'nde Êzidî kadınların sesini duyurmak için tüm kadınları alanlara çağırdı.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren İHD Amed Şube Başkanı Abdullah Zeytun, "Barışın sağlanması ve çatışmaların sona ermesi için tecride son verilmeli" dedi.

-Türk devletinin Cizre'deki soykırım saldırılarına ilişkin 13 Kasım'da AİHM'de görülecek davaya ilişkin konuşan Av. Demir, "Bu başvuru ile ilgili değerlendirme ve tespitler başta bodrumda ölenler olmak üzere bütün ölüm başvurularına uygulanacak" dedi.

-Gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk iddialarıyla çalkalanırken, belediye gaspçısı Murat Zorluoğlu ise, "Bize zarar verir" diyerek yolsuzlukların üstünü örtbas etmeye çalışıyor.