GÜNDEM 3 MART 2018

3 Mart 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırıları Avrupa’nın birçok merkezinde düzenlenecek kitlesel eylemlerle protesto edilecek.

-Şehba’da Türk çetelerinin saldırılarından kaçıp Efrîn’e sığınan Arnavut Sabiha Şaban'ın dedesi Osmanlıya karşı savaştı, kendisi ve çocukları da TC'ye karşı direnişte.

-Türk devletinin Kürlere karşı işlediği suçları yargılamak için Paris’te Kalıcı Halk Mahkemesi kuruluyor. Uluslararası hukuk örgütlerinin öncülük ettiği mahkemeyi farkı ülkelerden 7 yargıç yönetecek. Onlarca kişinin tanıklık yapacağı mahkemeye Türk hükümeti de savunma yapmak üzere davet edildi.

-Efrîn'de Türk devleti ve çetelerinin sivilleri hedef alan saldırılarına karşı kadınlar HPC-Jin'e başvurarak silah eğitim alıp, silah kuşanıyor.

-8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe ilişkin değerlendirmelerde bulunan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Savaş Nurhak, "Ahlaki politik toplum kadının damgasını taşıyor. Anlamlı bir yaşam olacaksa ancak kadınla olur" diye konuştu.

-Alman Sol Parti (Die Linke) tarafından bu yıl 8’incisi verilen Clara Zetkin Ödülü‘ne Dr. Kristina Hänel layık görülürken, Proje Ödülü’nü ise Avrupa Özgür Êzidî Kadın Hareketi (TAJÊ-E) aldı.