GÜNDEM 9 ARALIK 2019

9 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Enternasyonalist savaşçı Serhat Tiqqun, DAİŞ’e karşı mücadelede başarılı olan YPG-YPJ güçlerini desteklemenin bir onur görevi olduğunu söyledi.

-PKK'nin 42. yıl dönümünü kutlayan KJK üyesi Ayten Amed, Türk devletinin yine "PKK'yi bitirdik" açıklamaları yaptığını hatırlatarak, "PKK’nin zayıflatılmış veya bitirilmiş olması bir yana, aksine tarihinin en güçlü dönemini yaşamaktadır" dedi.

-İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle üç kezdir göç etmek zorunda kalan Ferîde-Ehmed çifti ve ailesi, topraklarına ve evlerine dönmek istediklerini söyledi.

-Sosyalist Milletvekili Amineh Kakabaveh, Rojava'nın işgale karşı gösterilen tepkilerin kayyum uygulamalarına karşı gösterilmesi, Kürtler ve dostlarının Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'nın her yerinde kayyumlara karşı ayağa kalkmaları gerektiğini söyledi.

-Girê Spî halkı, El-Asady köyüne yardım götüren Rus güçlerine tepki göstererek, “Yardıma değil, işgalcilerin ülkemizden çıkarılmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

-Londra’da Kürt ve Türkiyeli kurumlar, aydın, yazar, avukat ve gazeteciler ortak bir deklarasyon yayınlayarak 12 Aralık’ta Britanya’da yapılacak genel seçimlerde savaşlara, yoksulluğa ve ırkçı saldırılara karşı herkesi İşçi Partisi’ne oy vermeye çağırdı.

-Gerilla saflarına yeni katılan gençler, Türk ve İran devletlerini ve Kürt halkına yönelik politikalarını reddettiklerini belirterek, “Kürdistan dağlarına, halkımız için savaşmaya geldik” dedi.

-Sanayi iş kolunda sendikalarla işverenler arasındaki süren toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine 100 bin emekçi pazartesi sabahı greve başladı.