GÜNDEM 9 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Heftanîn'de amansız bir direniş sergileyen HPG gerillaları, Türk ordusunun her alanda gerillanın direnişine çarptığını belirtti.

-Sol Parti’nin ardından Yeşiller Partisi de sivilleri katlederek savaş suçu işleyen Türk SİHA’ları meclisin gündemine taşıdı. Yeşiller, SİHA’ların roketlerinde kullanılan Alman teknolojisinin açıklanmasını istedi.

-İşgalci, Türk devletinin Kürdistan halklarının onurlu direnişi karşısında yenilmeye mahkum olduğunu söyleyen MLKP/ KKÖ Temsilcisi Hîvron Razmuhi, "Halklarımız ne işbirlikçileri, ne ihaneti, ne de katliamları unutmayacak" dedi.

-Ekolojik hareketinin savaş karşıtı ve barış yanlısı bir hareket olarak olarak doğduğunu hatırlatan Cemil Aksu, Türkiye’de bu hareketin ise ortaklaşamadığı noktalar olduğunu ifade ediyor.

-Gerilla alanlarında yer alan MLKP/KKÖ gerillaları, Türk devletinin tüm yaptıklarının hesabını vereceğini, bunun için üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

-Bir halkın yeniden varoluşuna şahitlik eden yaşlı Kürt’ün gözlerinden acıları ve zaferi aynı anda gördük. Belleğinde Halepçe dururken Heftenîn’i yaşıyordu. Gerilla, diyordu ve korkmuyordu.

-Almanya’da İçişleri Bakanı’nın inkâr etmesine rağmen bireylerin köken ve deri rengine göre yapılan kontrollerin yoğunlaştığı savunuluyor.

-İş ve siyaset yaşamında kadın-erkek eşitliğinin halen ulaşılması zor bir hedef gibi göründüğü Almanya’da hükümet, farklı çözüm önerileriyle kadınların yerini güçlendirmeye çalışıyor.

-AB’nin temiz enerjilere geçiş için büyük yatırımlar planladığı hidrojenin halen fosil enerjilerle üretilmesi bir yana maliyetine dair belirsizlikler önemli bir alternatif olmasının önünde engel.