GÜNDEM 10 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komitesi Üyesi Hêlîn Ümit, Wan’da gençler öncülüğünde gelişen direnişe atfen, “Kurdistan'ın geleceği, varlığı, kazanımları gençlere emanettir. Kurdistan gençliği zapturapt altına alınmazsa Kurdistan asla zapturapt altına alınamaz" dedi.

- Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün en kısa zamanda sağlanması gerektiğini belirten Arap ve Kürt akademisyenler, “Rêber Apo kadınların statüsünü değiştirdi ve kadınları yaşamın anahtarı haline getirdi” dedi.  

- 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Kurdistan ve Türkiye’de seçimle bağlantılı gelişmeler takip edilecek.

- Xelfetî Belediyesi Eş Başkanı Saniye Bayram, seçimler sonrasında devraldıkları belediyede çalışan kişi sayısının fazla olduğunu ve kayyumun 400 milyon TL borç bıraktığını açıkladı.

- Türk Ticaret Bakanlığının, büyüyen tepkiler sonrası İsrail ile ticarette kısıtlama kararı verildiğini açıklamasının itiraf olduğunu belirten DEM Parti Eşbaşkan Yardımcısı Güleryüz, kirli ilişkilerin deşifre olması önemine dikkat çekti.

- Hesekê’nin ilk YPG şehidi olan Delîl Cûdî’nin annesi Heyfa Mihemed, “Halkların kardeşliğinin şehidi oldu. Aile olarak dört şehit verdik. Hiçbir zaman emeklerini heba etmeyeceğiz” dedi.