GÜNDEM 19 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili ne iç hukukun ne de bağlayıcı uluslararası sözleşmelerin yerine getirildiğini kaydeden avukatlarından Rezan Sarıca, Türkiye’nin herhangi bir yaptırımla da karşılaşmadığını söyledi.

- İmralı tecridinin illegal bir uygulama olduğunu söyleyen ceza ve uluslararası hukuk uzmanı Av. Jan Fermon, “Türkiye reddetse de Abdullah Öcalan bir savaş esiridir. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Öcalan’ın durumuna müdahil olabilir” dedi.

- TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat, “Tecrit, bu toprakların en büyük sorunudur. Bu sorunu ortadan kaldırmak da bizim elimizde. Tecridin sonlanması, faşizmin de sonlanması demektir” dedi.

- Rosa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Kaygu, devletin faillere uyguladığı cezasızlık politikaları nedeniyle kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çekti.

- Polen Ekoloji Kolektifi'nin çalışmalarına eklenecek Polen Ekoloji Enstitüsü 21 Nisan’da kapılarını açıyor. Enstitü, ağırlaşacak ekolojik felakete karşı örgütlenmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyor.

- “Erkeği öldürmek” konusunun algıda, kişilikte, yaşamda, evde, siyasette erkek egemenliğinin öldürülmesi anlamına geldiğini belirten KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, “Erkekle mücadele etmek bir sanattır" dedi.