GÜNDEM 25 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İran’daki gelişmeleri, iç dinamikleriyle açıklamak gerekir. İran'daki hareketin esasını, İslami değerleri taşıyan ve temel alan kesimler oluşturuyor. İran’da cin şişeden çıkmıştır; artık eskisi gibi olmayacaktır. KODAR Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Fuad Bêrîtan, ANF için yazdı.

- 12’inci Genel Kurul öncesi seçim ve siyasal atmosferi değerlendiren HDK Eş Genel Sözcüsü Cengiz Çiçek, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın tüm karanlığa rağmen değişim isteyenlerin umudu olduğunu söylüyor.

- Cigerxwin’in şiirleriyle büyüyen ve Kürtlük bilincine varan, halkın özgürlük özlemini dindirmek için Qamişlo’dan Kurdistan dağlarında direniş mevzilerine ulaşan Mazlum Qamişlo, direnişle örülen bir yaşamda direnişin adı oldu.

- Kayyum tarafından gasp edilen HDP’li Gever Belediyesi, halka kirli ve çamurlu su içiriyor. Yerine kayyum atanan Gever Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı; kayyumların asıl görevinin, sorun çözmek değil sorun üretmek olduğunu söyledi.

- Urfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Arabuk köyünde bulunan insan kemiklerinin, JİTEM’in kurucusu Arif Doğan’ın katlettiği insanlara ait olduğunu iddia edildi.

- Rojhilat ve İran’da ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı öncülüğünde devam eden direnişin halkı bilinçlendirdiğini belirten PJAK Meclis üyesi Amed Şaho, bundan dolayı İran rejiminin ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganının içini boşaltmaya çalıştığını vurguladı.