GÜNDEM 29 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Türk devleti ile iş birliğini sürdüren KDP, saldırıları meşrulaştırma ve operasyonel katkılar sunmanın ötesine geçmeye çalışıyor. Son sevkiyat ve alan tutmanın, Temmuz’dan itibaren kademeli olarak geliştirildiği anlaşılıyor.

KCDK-E, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü eylemlerinin takvimini açıkladı. KCDK-E açıklamasında, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle ulusal birlik ruhu ile hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Fransa, tarih öğretmeni Samuel Paty'nin vahşice katledilmesi ardından Erdoğan yandaşı BarakaCity derneğini feshetti. Efrîn işgalini de savunan derneğin yöneticisi Sihamedi, Erdoğan'dan iltica talep etti. Peki Fransa'da terör estiren ırkçı Türk yapılar da feshedilecek mi?

AB’nin 2021’de yürürlüğe girecek Yeni Göç ve İltica Planı’nı değerlendiren HDK’den Müge Yamanyılmaz, plan için Kale Avrupa’nın bekçiliğini Türkiye’nin üsteleneceği kirli bir pazarlık olduğunu söylüyor.

Yeni Osmanlıcılık hevesleri Arapların tarihi bilinçlerini canlandırdığı gibi İran’ın hegemonya arayışları karşısında oluşturulan Sünni cephenin önce dağılmasını şimdi de çatışmalı duruma girmesini sağladı. ANALİZ-Nurettin Demirtaş

Düşmanı tanımıştı gerilla Çekdar Amed ve tanıdığı için dağlara sığınıp onunla savaşma kararı almıştı. O çekingen gerilla gitmiş yerine öfke dolu, bakışları sert biri gelmişti. 

Fransa Avrupa İşleri Bakanı Clément Beaune, Türkiye'ye karşı "sert yaptırım yanlısı olduklarını" açıkladı.

Amazon ormanlarının ve yerli halkların yaşam alanlarının her geçen yıl daha fazla talan edilmesine neden olan tarım, madencilik ve enerji sektörlerindeki şirketlerin en büyük mali destekçisi olarak Amerikan finans kuruluşları gösteriliyor.