GÜNDEM 29 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Demhat Derwêş, şehadetinden önce şunları söylemişti: “Ben de bir gerilla olarak canımı seve seve halkım için feda ederim. İkirciklik yaşamadan... Biz sözümüze bağlıyız.”

- Korkudan taş kesilen Türk askerlerinin saatlerce başını kaldıramaz halde bekleyiş hali  onları denetimlerine alan gerillalar tarafından kayda alındı.

-Şehit Zilan'ın yarattığı direniş geleneğinin bugün Zap, Avaşîn ve Metîna'da devam ettiğini vurgulayan Şehit KJK Yürütme Konseyi Üyesi Zêrîn Rûken, "Zîlan gerçekliği sadece başarılı fedai bir eylem olarak ele alınmayacak kadar büyüktür" dedi. 

-YJA Star gerillalarından Ekin Van ve Şayan Botan, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına karşı şehit Zilan'ın direniş çizgisi ile mücadele ettiklerini belirtti.

- Hukuksuz bir biçimde tutuklanan 16 Kürt gazetecinin şimdi de aile görüşlerinin keyfi bir biçimde kısıtlandığı ortaya çıktı. Gazeteci Aziz Oruç’un eşi Hülya Oruç, gazetecilerle sadece 20 dakika görüşebildiklerine dikkat çekti.

- HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, “Ekonomik, siyasi ve toplumsal anlamda büyük bir çöküş yaşanıyor. Toplum ve muhalifler iyi örgütlenirse AKP-MHP iktidarının gitmeme şansı yoktur” dedi.

- Çatak’a bağlı Konalga mezrasında daha önce halkın lojmanlarına çökerek köyü boşaltmalarını isteyen korucular, şimdi de halka ait yaylaları parsel parsel Şırnaklı koruculara sattı. Mağdur olan köylüler yargıya başvurmaya hazırlanıyor.