GÜNDEM 3 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Şahsımda yaşanan trajedinin kişisel olmaktan öteye, pratiğin de gösterdiği gibi bir halkın, Kürt halkının yaşadığı gerçekliğin sadık bir ifadesi olmasında yatıyor.

-DAİŞ’i yenilgiye uğratanın, İmralı’da mutlak tecrit altında olduğunu belirten Karayılan, komployu gerçekleştiren devletlerin politikalarında değişiklik yapmalarını istedi; “Barışta samimi olan varsa önce bu ‘terör listesi’ni ortadan kaldırsınlar” dedi.

-Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük olası karadan işgal saldırısına karşı Rojava Devrimi’nin savunmasında yer alan Süryani, Asuri ve Ermeni güçleri, “Direniş hazırlıklarımız düşmana dönüşü olmayan hezimetler yaşatacaktır” dedi.

-Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon'dan Avukat Michela Arricale, İmralı’daki sistematik hak ihlallerine karşı CPT’nin Türk devletinin iznini beklemeden rapor yayınlamak seçeneğini uygulamadığını vurguladı. 

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlanması ve özgürlüğü için herkesi “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” çalışmalarına aktif olarak katılmaya çağıran KCDK-E, 

1-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak eylem takvimini açıkladı.

-AKP-MHP’nin rant için Wan Gölü’nde uygulamaya koyduğu “Doğal Sit, Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” kararından dip çamuru ve balçık temizleme adı altında, sahillerin doldurulup rant alanı açılacağı belirtiliyor.

-Şêxmeqsûd direnişinde 2011’de başlattığı mücadelesini Efrîn’e taşıdı. Gazi oldu, mücadeleyi bırakmadı. Şehit Karker Erîş’i örnek alan Agir Çiya, gücüne güç katarak mücadelesini sürdürüyor. 

-Suriye ve Rojava üzerindeki bütün çelişki ve çatışmalar, ancak Suriye halklarının demokratik birliği ve örgütlülüğüyle kalıcı bir çözüme kavuşabilir. 

-Xwebûn’un 24. sayısı “Önder APO’nun fiziki özgürlüğü kadının özgürlüğüdür’’ manşetiyle okuyucularıyla buluşuyor.