GÜNDEM 3 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik miting ve toplantıları takip edilecek.

- Irak eski Milletvekili Ehmed Hecî Reşîd, Başûr hakkında alınan kararların uygulanması halinde sadece bir partinin iktidarda olduğu bir durumun yerine siyasi çevreler arasında bir denge sağlanacağını, bazı demokratik gelişmelerin de yaşanabileceğini söyledi.

- Kadınlara, çocuklara ve aileye ilişkin demokratik yasaların hazırlanmasına da katılan Kadın Toplumsal Adalet Meclisi, demokratik bir aileyle demokratik bir bilince ulaştırmayı, eşitliği sağlamayı hedefliyor. Meclis Üyesi Atiye Yusuf, adalet sisteminde kadın öncülüğünü anlattı.

- DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, diğer partilerin aksine Alevileri anlamaya çalışan, onları dinleyen bir yönden hareket eden DEM Parti’nin Aleviler için önemli bir alan olduğunu söyledi.

- DEM Parti Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Ergün, “Belediye kapılarını halkımızın hizmetine açacağız. Belediye halkımızın olacak” dedi.

- DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş, travma üreten bu sistemi değiştirmek, ana dilde eğitim hakkını sağlamak ve bilimsel usullere dayalı yeni bir eğitim sistemini oluşturmak gerektiğini söyledi.

- Ronar (Yıldız Aşme), korkusuzca yaşadı. Önderliksiz yaşama, sınırlara, soykırımlara karşı öfkeyle vurdu düşmana. Yoldaşlarına verdiği sözü tutmanın huzuruyla da katıldı ölümsüzler kervanına.