GÜNDEM 4 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgünü nedeniyle gerçekleştirilecek kutlama ve eylemler takip edilecek.

- 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Kurdistan ve Türkiye’de yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- 31 Mart’ta Kurdistan ve Türkiye’de gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarını değerlendiren KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, seçimlerde Kürtler ve demokrasi güçlerinin kazandığını, soykırımcı zihniyetin kaybettiğini söyledi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Wan’da yerel seçimlerin ardından yaşanan mazbata gaspını değerlendiren DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, “Bu halkın iradesinin önüne geçmek mümkün değil, bunu bir kere daha Wan'da görmüş olduk" dedi.

- DEM Parti Dep Belediyesi Eşbaşkanları, mazbatalarını alıp belediye gitti, ancak AKP’li sabık başkan görünmeden çekip gitti.

- KCDK-E, Wan’de yaşanan isyan ve direnişi bir milat olarak nitelendirerek “Kürt halkı toplumsal ayağa kalkış ve direnişle kazanacağını yaşayarak görmüştür” açıklamasında bulundu.

- Ağır hasta tutsak Naci Acar'ın durumunun gittikçe kötüye gittiğini söyleyen kardeşi Nebahat Acar, tedavisinin yapılması için bir önce serbest bırakılmasını istedi.

- Komutan Nûda, her koşul altında Apocu militan kişiliğini korudu. Güçlü bir duruşla kendisini kendi özünde yeniden yarattı. PKK’ye bir örgüt gözüyle bakmadı, bir yaşam olarak gördü.