GÜNDEM 5 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında DEM Parti’nin Kurdistan ve Türkiye şehirlerinde yaptığı seçim çalışmaları takip edilecek.

- Kadın mücadelesinin öz savunma ayaklarını bölgesel düzeyde geliştirmek için öncülük misyonuyla hareket etme hedefinde olduklarını aktaran YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk, "Düşmanı ‘JIN JIYAN AZADÎ’nin gücüyle bitireceğiz" dedi. 

- Doğu Avrupalı bir ailenin çocuğu olarak İngiltere’de doğup büyüyen 29 yaşındaki Viyan, bir yıldır Rojava’daki mücadelenin içinde. Viyan, Rojava’daki kadın mücadelesinin dünya kadınlarına umut olduğunu söyledi.

- Şehit annesi Zübeyde İsmail, “Kürt kadını, devrimle birlikte kendini eğitti, kölelik zincirini parçaladı, özgürleşti, savaşıp komutan oldu, toplumda bir misyonu ve söz hakkı oldu” dedi.

- DEM Parti Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adaylarında Doğan Hatun, "Toplumun bir bütünüyle tekrardan kazanımlarımızı elde edip yeniden inşa sürecini başlatacağız”dedi.

- DEM Parti Kadıköy Belediyesi Eşbaşkan adayı Veysi Eski, “Kadıköy’ün kimliğine uygun ve kolektif hizmet beklentisini karşılayan, halkıyla birlikte yönetmeyi esas alan bir anlayışla yola çıktık” dedi.