GÜNDEM 6 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, YJA Star güçlerinin, Zîlan’ın fedai ve Bêrîtan’ın direniş çizgisini kendi duruşlarında somutlaştırarak savaşta öncü rolünü sürdürdüğünü söyledi.

-Dalaho bölgesinde şehit düşen 12 gerillayı, Asos şehitlerini ve 2020 yılında şehit düşen Leşker Dilbirîn'i anan YRK Komutanı Şiyar Şevger, "Rojhilat gençliğinin şehitlerine sahip çıkması ve onların izinden gitmesi gerekir" dedi. 

- Özgürlük Nöbeti’ni Sachsen eyaleti DKTM üyeleri devraldı. Grup adına konuşan Mustafa Güngörür, Kürt halkını ve gençliğini mücadele etrafında kenetlenmeye çağırdı.

-İran’dan Türkiye geçmek isteyen bir grup Afgan mülteciye işkence yapan şebeke üyeleri, İran askerlerinden aldıkları destekle sınır köylerinde her türlü yasa dışı işi yapıyor. Mültecilere işkence yapan bu çete elemanlarının isimleri ve görüntüleri de ortaya çıktı.

- Gençler, İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı 11-16 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Essen kentinden Aachen’a yürüyecek. Hazırlık Komitesi, Kürt ve enternasyonalist gençleri seferberliğe çağırdı.

- "Gecesi Olmayan Hücre", 1999’da kaçırılmasından bu yana ağır tecrit altında rehin tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın hayatını ve siyasi düşüncesini anlatıyor.