Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı 

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, polisler tarafından katledilmesinin 23’üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı. 

 

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde polislerce gözaltına alınıp dövülerek katledilmesinin yıl dönümünde Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığında bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Cumartesi Anneleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Battal Kılıç, Evrensel gazetesi çalışanları katıldı. “Özgür basın Özgür Ülke”, “Tutuklu Gazeteciler Serbest Bırakılsın”, “Metin’in Katili Çete Devlet”, “Evrensel Yazıyor, Metin Yaşıyor” dövizlerinin taşındığı anmada, sık sık “Metinler ölmez, Evrensel susmaz”, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı. 

'GAZETECİLER BUGÜN DE HEDEFTE'

Anmada ilk sözü alan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Metin Göktepe davasının herkes tarafından sahiplenen bir dava olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Bu davanın aynı zamanda gözaltında dövülerek öldürülmüş bir gazetecinin sorumlularının yargılanıp ceza aldığı ilk dava da olduğunu belirten Polat, “Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğü bakımından da kazanılmış bir davadır” dedi. Tıpkı dün olduğu gibi bugün de gazetecilerin öldürülmek istendiğine dikkat çeken Polat, gazetecilerin maruz kaldığı tehdit ve baskıları dile getirdi. 

'GAZETECİLİK ÖLDÜRÜLMEK İSTENİYOR!'

Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe şöyle konuştu: "O günlerde gazeteciler öldürülüyor, bugünlerde de gerçekler öldürülmek isteniyor. Gazetecilerin gazeteciliği öldürülüyor. Ya hapse atılıyorlar, ya da para cezaları veriliyor. O günden bugüne değişen bir şey yok ama şu var; Metin Göktepe gazeteciliği anlayışı var. O günde Metin Göktepe’ye sahip çıkan genç gazeteciler bugün 50’li yaşlarındalar. Israrlarını hâlâ sürdürerek Metin’e sahip çıkıyorlar" diye belirtti.

'YENİ REJİM DE SAVAŞ VE ŞİDDETLE ŞEKİLLENİYOR'

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Metin Göktepe’nin katledildiği siyasal koşulların ve karanlığının yeniden hortlatıldığı bir süreçten geçildiğine dikkat çekti. Gürkan, bugün tek adama ve tek parti yönetimine dayanan siyasal rejimin baskı, yasaklar, savaş, şiddet ve kutuplaşmanın üzerinden yeniden şekillenmeye çalıştığını belirtti.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'de katliamların sayfalara sığmadığı bir tarih yaşandığını; bugün de gazetecilerin yargısız infaza tabi tutulduğunu vurguladı.

'KORKUYORLAR'

DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren de Göktepe'ye seslenerek, "Senin yanında olduğum şuan bile meslektaşlarımız ifade veriyor, yargılanıyorlar. Çok sayıda meslektaşımız hapishanede. Bu yıl daha çok umutluyuz Metin. Çünkü hakikati anlatanlardan, gazetecilerden, akademisyenlerden, avukatlardan , öğrencilerden, işçilerden, halktan korkuyorlar" diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise "23 yıl önce de gazeteciler öldürülüyordu. Bugün de gazeteciler öldürülüyor, tutsak ediliyor. 23 yılda gazeteciler açısından da bir şey değişmedi" diye belirtti.

Anma Metin Göktepe’nin mezarı başına karanfillerin konulmasıyla sona erdi.