Gazi'den Efrîn'e destek

Gazi Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin anıldığı etkinlikte Efrîn direnişi selamlandı.

Gazi Ümraniye Şehit Aileleri ve Sultangazi Alevi Kurumları, Gazi Katliamı'nın 23'üncü yıl dönümünde anma etkinliği düzenledi. Gazi Cemevi’ndeki etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek'in de bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Eski Karakol Durağı önüne yürüyen kitle, sık sık 'Gazi şehitleri ölümsüzdür', 'Efrîn halkı yalnız değildir' sloganlarını attı.

Katliamda yaşamını yitiren Sezgin Engin'in ağabeyi Ergin Engin tarafından yapılan açıklamada, "Amaç, Gazi'de devrimci muhalefeti sindirmek ve tüm devrimci, demokrat halka gözdağı vermekti" denildi.

'AÇTIKLARI SAVAŞI REDDEDİYORUZ'

Açıklamada, Türk devletinin işgalci saldırılarına da değinilerek, şunlar vurgulandı: "Bugün OHAL kapsamında devrimci, demokrat, aydın birçok insan yargılanıyor, hapishanelerde özgür tutsaklara tek tip dayatmasıyla tüm halka saldırılar devam ediyor. Bütün bunlar, yönetememe krizinin sonucu olarak, yaratılan milliyetçi cephe iktidarı üzerinden bölgemizde olan tüm halklara karşı savaş açılmıştır. Bu savaş bizim savaşımız değildir ve reddediyoruz. Bu dönemde tek seçeneğimiz örgütlü olmaktır."