Gebze'de engellenen aileler: Hukuk size de lazım olacak!

Açlık grevindeki tutakların yakınları, Gebze Cezaevi önündeki eylemlerinin yasaklanması üzerine, “Hukuk size de lazım olacak” diye tepki gösterdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevindeki tutsakların aileleri, 9 Nisan’dan bu yana Gebze M Tipi Kadın Cezaevi önünde nöbet eylemi yapıyor. Aileler, her gün sistematik olarak polis engeli ve şiddetiyle karşılaşıyor.

Pazartesi günü de HDP Gebze İlçe binası önünde bir araya gelen aileler, cezaevi önüne geçmek ailelerin önü istedi. Ancak cezaevine çıkan sokaklarda polis tarafından kesildi. Polis ailelere, “Kesin talimat var, yürütmeyeceğiz, oturtmayacağız” diye tehdit etti.

Gebze Cezaevinde açlık grevindeki tutsak Nevroz Bozkurt’un annesi Sultan Bozkurt, “Allah için artık çocuklarımızın yaşaması için uğraşıyoruz, neden böyle yapıyorsunuz” dedi. “Allah’ı karıştırma Allah diyeceksen yerin belli” diye karşılık veren polise, Bozkurt şöyle yanıt verdi: “Hukuk size de lazım olacak. Zamanında sizin gibi çok savcı, çok polis vardı. Hepsi şuan cezaevinde.”

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nden avukat İzzet Kılıç, yasağın hukuksuz olduğunu belirtti. Kılıç, “Bu yasağı neye göre uyguluyorsunuz, şuan yasaları ihlal eden sizlersiniz bu anneler değil” dedi.

Cezaevine çıkan ara sokaklarda bir süre bekleyişlerini sürdüren aileler, tekrar HDP Gebze İlçe binasına döndü. Aileler, yarın eylemlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini bildirdi.