Gebze’de polis ailelere yine saldırdı 

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için ölüm orucu ve açlık grevindeki tutsakların durumuna dikkat çekmek için ailelerin Gebze’deki 37’inci eylemine polisler saldırdı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’nin başlattığı açlık grevi 189. uncu gününde devam ediyor. 1 Mart tarihinden itibaren de binlerce tutsağın da katıldığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi sürerken, 30 tutsak ise ölüm orucunda. 

Çocukları açlık grevinde olan anneler 37 gündür Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde oturma eylemi düzenliyor. Anneler bugün de eylemlerine devam etti. Eyleme Van Milletvekili Muazzez Orhan ve çok sayıda kişi katıldı. 

Polis saldırısı ile karşılaşan anneler, eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Cezaevi önüne yaklaştırılmayan anneler, kaldırıma oturarak duruma tepki gösterdi. Kaldırımda oturan anneleri ablukaya alan polisler, annelerin kimliklerini toplayarak, GBT sorgulaması yaptı. Annelerden Sultan Bozkurt, “Anneler iki günüdür Meclis’te oturma eylemi düzenliyor. Burada oturmamıza bile tahammül edemiyorsunuz” diyerek saldırgan polislere tepki gösterdi. 

Psikolojik baskı ve tehditkar davranışlarda bulunan polisler, uyguladıkları saldırıları görüntüleyen halka da müdahale etti.