Gebze ve Bakırköy'de aileler direniyor

Gebze ve Bakırköy'de çocukları tecride karşı açlık grevinde olan ailelerin direnişi sürüyor.

Tutsak ailelerinin Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemi 35’inci gününde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Örgütü’nde bir araya gelen aileler, araçlara binerek cezaevine doğru ilerledi. Anneler, cezaevi önüne geldikleri sırada önleri polis tarafından kesildi. Araçlarından inen aileler, engellemelere rağmen oturma eylemini yaptı. 

Polisin tehditlerine rağmen anneler, “Biz çocuklarımızın yaşaması için buradayız” dedi. Polisin, “Sizin çocuklarınız terörist olmasaydı, cezaevine girmeseydi” şeklindeki hakaretine ise anneler, "Asıl terörist sizsiniz" diye yanıt verdi.

Ardından saldırıya geçen polisler, aileleri darp ederek zorla araçlara bindirdi. Bunun üzerine aileler tekrardan HDP Gebze ilçe binasına geçti. 

BAKIRKÖY

İmralı tecridine karşı çocukları açlık grevinde olan aileler de bugün bir kez daha Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nin önüne gitmek istedi. Ailelere, KESK İstanbul Şubeler Platformu'ndan Ayfer Koçak ve halk eşlik etti. E-5 Otoyolu kenarında toplanan aileler, buradan cezaevi önüne doğru yürüyüşe geçti. Aileleri durduran polis, eylemin yasak olduğunu ileri sürerek, cezaevinin önüne geçişlere izin vermeyeceklerini ve eylemin sonlandırılmasını istedi. 

Anneler, burada çocuklarının direnişine ses olmaya geldiklerini söyledi.

Polis, ailelerin yürüyüşünü 'kaymakamlık kararı' diyerek engelledi.