'Gücünü halktan alan HDP'yi tutuklamalarla bitiremezsiniz'

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, seçimler yaklaşırken partilerine yönelik tutuklamaların arttığını belirterek, "Tutuklama, gözaltı, ölüm tehditleri ile gücünü halktan alan siyasi bir hareket bitirilemez" dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Türkiye’deki tüm siyasi partiler, yerel seçimlere kadroları ve örgütleri ile hazırlanırken, HDP'nin gözaltı ve tutuklamalarla seçim çalışmalarından bertaraf edilmek istendiğini belirtti.

"31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere 4 ay kala, tüm siyasi partiler seçim çalışmalarına odaklanmışken, partimiz ülkenin farklı kentlerinde gözaltı ve tutuklamalara muhatap oluyor" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Geçtiğimiz günlerde Parti Meclisi üyemiz Gülay Bilici, Merkez Yürütme Kurulu üyemiz Mahfuz Güleryüz ve 24. Dönem Kars Milletvekilimiz Mülkiye Birtane; Battalgazi İlçe Eşbaşkanımız Ahmet Aksu, eski İl Eşbaşkanımız Özcan Ağdaş, Ahmet Turan Sertkaya ve Aziz Doğan, DBP İlçe Eşbaşkanı Nermin Tuncel, İHD Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu uydurma suçlamalarla tutuklananlar arasındadır.

2015 yılından bugüne devam eden siyasi operasyonlar neticesinde, 10 binin üzerinde parti yöneticimiz, üyemiz, destekçimiz gözaltına alınmış; bunlardan en az 5 bini tutuklanmıştır.

Böylesi ağır ve olağanüstü saldırılara maruz kalan partimiz, temel prensiplerine uygun siyasi mücadelesini yürütmekten alıkonulamamıştır. Rehin alınan her üye ve yöneticimizin yerine,  mücadeleyi kaldığı yerden devralan arkadaşlarımızla halkın iradesine ve siyaset yapma hakkına sahip çıkmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Tutuklama, gözaltı, ölüm tehditleri ile gücünü halktan alan siyasi bir hareket bitirilemez. AKP-MHP ittifakı da bu tarihsel gerçeği yaşayarak öğrenecektir. Bizler inandığımız evrensel ve yerel temel değerler için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Sizlere de bu anlamsız ve işlevsiz, insan hak ve özgürlüklerini çiğneyen saldırılarınıza bir an önce son vermenizi tavsiye ediyoruz."