Günün öne çıkan haberleri

12 Ekim 2018, saat 19.00: ANF'de günün öne çıkan haberlerini derledik...

HDP vekili Meral Beştaş, siyasetçilere ve gazetecilere dönük operasyonlarla iktidarlarını sürdürmeyi ve halka biat ettirmeyi amaçlayan AKP’nin başarılı olamayacağının altını çizdi.

Jeremiah Zagar’ın ilk kurmaca filmi ’We The Animals/Biz Hayvanlar’, odağına 10 yaşındaki Jonah’ı alan bir büyüme ve aile filmi.

Devletin, 2011’deki depremin yerle bir ettiği Erciş’e en büyük hizmeti, emniyet müdürlüğü binası ve yeni cezaevi oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2012 yılından bu yana kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle açıklanan rakamlar, halen yüzlerce milyon çocuğun okula gidemediğini veya çok küçük yaşta çalıştırıldığını gösteriyor.

Tunus’ta ırkçılığı yasaklayan bir yasa onaylandı. Tunuslu siyahlar “tarihi bir yasa” diyerek memnuniyetlerini ifade etti. Tunus, bu yasa ile Arap dünyasında bir ilke imza attı.

Dünya genelinde 235 milyon kişi Fransızca konuşuyor. Bunların yüzde 59’u Afrika kıtasında bulunuyor. 2050’de bu sayının 700 milyona çıkması tahmin ediliyor.

Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine bağlı Daquq ilçesinde meydana gelen patlamada 2 Haşdi Şabi üyesi öldü. İlçedeki YNK yöneticilerinden İdris Haci’nin evine de bombalı saldırı düzenlendi.

Türk ordusu Perşembe saat 20:00 sularında Sidekan’a bağlı Kewêt Dağı ve çevresini bombaladı.

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutsaklar Fikret Kara ve Hakan İnci, 'Hazır Kuvvet' adıyla oluşturulan ekip tarafından işkence gördü. Aileler, "İrade olarak evlatlarımız onlardan güçlü" derken, duyarlılık çağrısında bulundu.

Kerkük geçici valisi Rakan Said Cuburi’nin milletvekili seçilmesinin ardından seçilmesi zorunlu hale gelen Kerkük Valisi bilmecesi sürüyor.

Çukurca’nın Geman karakoluna ve Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesinde düzenlenen eylemlerde 10 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Dersim ve Zagros’ta hayatını kaybeden Marya ve Dilpak adlı YJA STAR gerillalarını andı.

YPG Basın Merkezi, Efrin’in Şera ve Şiyê ilçelerinde düzenlenen eylemlerde Türk ordusuna bağlı 3 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Kürdistan İnsan Hakları Ağı, İran'ın Şaho ve Hewreman'a saldırılarını raporlaştırdı.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, gözaltı-tutuklamalara dikkat çekerek, yerel seçimlerin baskı ve tehditle kazanılmasının hedeflendiğini söyledi. Oluç, "Halk mutlaka Kürt illerinde iradesini gösterecektir" mesajını verdi.

Bir heyetle Lice'ye giden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ilçede büyük bir suçun işlendiğini söylerken, "Lice direnişin omurgasıdır ve asla iradesini teslim etmeyecek" dedi. Temelli, gözaltı-tutuklamaların Erdoğan'ın kampanyası olduğunu belirtti.

HPG, Çukurca, Barzan, Sidekan, Herekol ve Uludere’de düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı, hava saldırıları hakkında bilgi verdi. HPG, Cudi’de 1 JİTEM elemanının cezalandırıldığını açıkladı

Türk devleti ile ABD arasında gerilim konusu olan rahip Andrew Craig Brunson davasında, Türk yargısı geri adım atarak, ev hapsi ve yurtdışı yasağını kaldırdı, tahliyesine karar verdi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Dêrazor bölgesinde DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü operasyonda son 24 saat içerisinde en az 34 çete mensubunun öldürüldüğü açıklandı. Son 48 saatten öldürülen DAİŞ’li sayısı 72’ye yükseldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyeti, Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Jagland ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier ile görüştü.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Amed’deki adliye önünde yaptığı açıklamada gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.