Günün öne çıkan haberleri

8 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

İsviçreli vekil Laurence Fehlmann Rielle, Öcalan üzerindeki tecritte Avrupa Konseyi ve CPT’nin de sorumluluğu olduğunu belirtti. Rielle, Öcalan için “Uluslararası bir hareket kurulmalı” dedi.

Yönetmen Alba Sotorra'nın çektiği "Komutan Arian" belgesel filminin ana karakteri olan komutan Arien, AP'deki film gösteriminin ardından düzenlenen etkinliğe skype ile katıldı. Komutan Arian,  "Türk devleti ve DAİŞ'e yardım eden her şeyi durdurun" dedi.

Cezaevlerini, devletin muhalifleri ezme, sindirme, teslim alma ve bu tabloyla toplumu da tepkisiz kılma aracı olarak kullanan Türk devleti, son yıllarında bu geleneği hiç olmadığı kadar sertleştirdi. 

HDP Eş Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, "İşçilerin parası AKP’nin yolsuzluk ve israf ekonomisine harcanmıştır" diyerek, İşsizlik Fonu’ndan 40,3 milyar TL'nin talan edildiğini belirtti.

Grê Spî Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hemid El Abid, "Erdoğan, DAİŞ sona geldiği için alanlarımıza saldırarak, onun başaramadığını başarmak istiyor” dedi.

Barış Anneleri, rehin tutulan HDP Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevini selamladı.

Güney Kürdistan'da 9 ayda 37 kadının katledildiği açıklandı. Aynı süreçte 54 kadın da yaşamına son verdi.

Fransa makamları, Strabourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek için düzenlenen eylemi yasakladı. KCDK-E, kararın keyfi ve siyasi olduğu tepkisinde bulundu.

Washington yönetiminin PKK’nin yöneticilerinin başına ödül koymasına Güney Kürdistan’daki bir çok parti ve örgütten tepki geldi.