Günün öne çıkan haberleri

9 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Türk devleti, işgal ettiği Efrîn'in zeytinlerini İspanya'ya satmak için çeteler ile ’yerel meclisler’e protokol imzalattı. Protokole göre 22 milyon dolar karşılığında zeytinler Ankara patentli ’meclisler’e devrediliyor.

Son dönemlerde Türkiye lehine kararlar veren AİHM’in öz yönetim direnişleri sırasında Cizre’de yaşanan vahşetle ilgili duruşmalı davada vereceği karar, merakla bekleniyor.

Son yıllarda giderek daha fazla ülkenin kullanmak istediği ‘katil robotların’ yasaklanması talebiyle uluslararası sivil toplum kuruluşları Fransa’ya çağrıda bulundu. Çağrıda, küresel kapsamda bir yasak için çalışılması istendi.

Tamamı renkli ve kuşe kağıda basılı ilk Kürtçe müzik dergisi Ziryab yayın hayatına başladı.

AP’nin en büyük grubu Avrupa Halk Partisi’nin Mayıs 2019’daki seçimlerde liste başı adayı Manfred Weber’in AB Komisyonu Başkanlığı’na geçme ihtimali gittikçe güçleniyor. Weber, Türkiye’nin AB üyelik sürecini bitireceğini söylüyor.

PYD: ABD’nin kararı talimatlarını Ankara’dan alan DAİŞ, El Nusra, Huras El Din, Türkistan İslam Partisi gibi Suriye’de toplanmış terör örgütlerine hizmet etmektedir.

Cudi’de 31 Ekim 3 Kasım tarihleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen HPG ve YJA Star gerillalarının anan HPG BİM, “İnsanlığa beşiklik etmiş Cudi’nin savunmasını yaparken şahadete ulaşan her 9 yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. 

HPG gerillaları, Doğubayazıt’a bağlı Birnê Reş tepesindeki askerlere yönelik eylem düzenledi. Eylemde en az 10 asker ölürken, 10’dan fazla asker de yaralandı. Çukurca ve Gever’de ise düzenlenen eylemlerde 9 asker öldürülürken, 1 asker yaralandı.YPG Basın Merkezi, Efrîn kent merkezi ve Cindirês ilçesinde düzenlenen iki eylemde Ankara destekli en az 8 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

AKP rejiminin tutsak ettiği 85 yaşındaki Sise Bingöl, sekiz gün boyunca hastanede tedavi altına alındıktan sonra, yeniden cezaevine gönderildi.

https://anfturkce.com/guncel/sise-bingoel-hastaneden-alinip-yine-cezaevine-konuldu-115715