Günün öne çıkan haberleri

19 Kasım 2018, saat 19:00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Kadınlar her 25 Kasım’da şiddete karşı alanlara çıkıyor. Her yıl ise öldürülen kadınların sayısı artıyor. Peki, kadına şiddet nasıl ve denen ortaya çıkıyor, kadınlar buna karşı neler yapıyor ya da yapmalı?

DİSK/Genel İş Amed 2 Nolu Şube sekreteri Hasan Hayri Eroğlu, AKP'nin iktidara gelmesiyle birlikte taşeronlaştırma yasası adı altında işçilerin çok düşük ücretlerle modern köle şartlarında çalıştırılmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Almanya’nın Bayern (Bavyera) Eyaleti’nde Temmuz ayında bir Kürt mültecinin kaldığı kampı basan polisin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ile Ciwanên Azad’ın bayrağına el koyması ile birlikte başlayan soruşturma sürüyor.

KJK, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Bildirgesi yayınladı. Bildirgede, “Erkek ve devlet terörüne karşı sadece 25 Kasımlarda değil, yaşamın tüm anlarında ve mekanlarında sürekli kadın direnişini, örgütlülüğünü geliştirelim” denildi.

Düsseldorf Davası avukatlarından Edith Lunnebach, mahkemede yaşananları Yeni Özgür Politika gazetesine anlattı.

Van’da  bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Van F Tipi cezaevinde 65. gününe giren ölüm orucuna dikkat çekerek duyarlılık çağrısında bulundu.

Kürt Kadınları Birliği Platformu, Kürt Dil Platformu’nun kuruluşunu kutladı. Platform, halka da destek çağrısında bulundu.

Uluslararası sivil toplum örgütü Handicap International, 2017 yılında kullanımı yasaklı kara mayınlarının7 bin 239 kişinin ölümüne ya da yaralanmasına neden oldu.

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Amed’de düzenlenen Kürt Dili Çalıştayı ile ilgili paylaştığı mesajda, “Kürtçe öğrenmeniz için de Kürt olmanız gerekmiyor” dedi.