GÜNDEM 27 OCAK 2015

GÜNDEM 27 OCAK 2015

-Kobanê merkezinin özgürleştirilmesi ile ilgili gelişmeler izlenecek.

-Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da Kobanê zaferi kutlamaları takip edilecek.

-Kobanê, Şengal’de YPG, HPG ve YBŞ güçlerinin DAİŞ çetelerine karşı operasyonları takip edilecek.

Kobanê'nin özgürlüğünü ilan eden Kaniya Kurda operasyonunda yer alan YPG/YPJ savaşçıları Medya Meysa, Siyamed Kobanê, Ezda Dilbirin, Koçer Kobanê “Kobanê özgürleşti sıra Kobanê'nin köylerini özgürleştirmeye geldi” diye konuştu.

-YPJ Genel Komutanları’ndan Meryem Kobanê, Kobanê’yi özgürleştirme hamlesini değerlendirdi. “Kobanê DAİŞ’e cehennem olacak dedik ve bunu şimdi Kaniya Kurda’da tüm dünyaya ilan ettik” diyen Kobanê, Kobanê merkezinin özgürleştirildiğini, şimdi sırada DAİŞ çetelerini Kobanê’nin her bir köyünden, her karış toprağında ezmeye geldiğini belirtti.

-MLKP'nin "Rojava devrimini savunma" çağrısı sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da yanıt buldu. Çağrıya uyan enternasyonalist devrimciler, devrimin topraklarına gelmeye başladı. Amaç kurulacak olan enternasyonal taburla devrimi tüm dillerde savunmak ve devrimin dilini dünyaya yaymak. 

-PKK’nin ismini kullanarak özellikle iş kadınlarını dolandıran çete hakkında yargı ve polis 9 aydır işlem yapmıyor.

-Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Kemalpaşa Eğitim-Sen Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Yurtsever Ateş hakkında, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kemalpaşa ilçesinde düzenlediği toplantıya katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.